Начало / Свят / Дебютният роман на Мориси излиза през септември

Дебютният роман на Мориси излиза през септември

След успеха на неговата автобиография, „Autobiography“, певецът Мориси е готов и с първия си роман, съобщи „Индипендънт“. Книгата е със заглавие „List of the Lost“ и ще бъде издадена от „Penguin“ в края на септември. Очаква се издателството да потвърди датата през идните дни. Все още няма информация за сюжета на романа.

Музикантът обяви, че пише роман още от началото на 2014 г. Книгата е вече завършена и се очаква тя да влезе в челните позиции на бестселър класациите след като излезе на книжния пазар. Договорени са правата за издаване във Великобритания, Ирландия, Австралия, Индия, Нова Зеландия и Южна Африка.

Мемоарите на бившия вокал на влиятелната инди рок група „The Smiths“ излязоха през октомври 2013 г. Книгата трябваше да излезе години по-рано, но авторът изискваше от „Penguin“ да я публикува със статут на класика. Това доведе до конфликт между двете страни. В крайна сметка издателската къща удовлетвори изискванията на Мориси и публикува заглавието чрез своя импринт „Penguin Classic“, който обикновено е за книгите на починали писатели, които са оставили ярка следа в литературата. Това доведе до полемики в средите. Критиците бяха безмислостни към Мориси, като го обвиниха в хленчене и нарцисизъм. Това обаче не попречи на изданието да стане една от най-прадавините музикални автобиографии в историята.

Свързани заглавия
Критикът на мемоарите на Мориси с „Брадвичката на годината“

Мориси става и писател – ще публикува роман
Автобиографията Мориси моментално се превърна в бестселър
„Penguin” издава автобиографията на Мориси от „The Smiths”

Прочетете още

Memo

Мемоарите – майсторски жанр с милионни продажби

Известните повдигат завесата и това се харесва на аудиторията Биографиите и мемоарите заемат все повече място …