Начало / Свят / Ясни са тазгодишните претенденти за „Букър“

Ясни са тазгодишните претенденти за „Букър“

Станаха ясни тазгодишните претенденти за една от най-престижните литературни награди – „Букър“, съобщи „Индипендънт“. Това са Марлон Джеймс с „A Brief History of Seven Killings“, Том Маккарти с „Satin Island“, Чигози Обиома с „The Fishermen“, Сънджийв Сахота с „The Year of the Runaways“, Ан Тайлър с „ A Spool of Blue Thread“ и Ханя Янагихара с „ A Little Life“. Всеки номиниран ще получи специално подвързано издание на своята книга и 2 500 паунда. Победителят ще прибави още 50 000 паунда към сметката си. Той ще бъде обявен на 13 октомври на церемония в Лондон.

Британските представители са Маккарти и Сахота. Маккарти пише за служител в елитна консултантска фирма, докато книгата на Сахота е фокусирана върху 13 индийци, които се опитват да започнат нов живот в Шефийлд.

„A Brief History of Seven Killings“ е третата книга на ямаеца Джеймс. Тя проследява историята на седемте наемни убийци, които се опитват да премахнат реге легендата Боб Марли през 70-те години. НВО подготвя сериал по изданието.

Първата американска в списъка е Тайлър. Нейната семейна сага „A Spool of Blue Thread“ прекара доста време в челните позиции на бестселър класациите в САЩ. Втората е Янагихара. Романът „A Little Life“, който се простира в близо 740 страници, описва приятелството на четирима души в Ню Йорк.

Обиома е от Нигерия. В своя дебют тя пише за четирима братя, които се срещат с един луд в малък нигерийски град.

Миналата година триумфира Ричард Фланаган от Австралия с романа си „The Narrow Road to the Deep North“.

Свързани заглавия
Американците доминират разширения списък за награда „Букър“

Наградата „Букър“ спасила Ричард Фланаган от работа в австралийските мини
Ричард Фланаган спечели „Мен Букър”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

igov1

Роман на Ангел Игов получи престижна немска награда

„Кротките” беше отличена в Берлин Отличието се връчва от Дома на световните култури в Берлин …