Начало / България / „Писателят призрак“ от Филип Рот излиза на български

„Писателят призрак“ от Филип Рот излиза на български

На 23 септември на българския книжен пазар ще се появи романът „Писателят призрак“ от живия класик Филип Рот, обявиха от „Колибри“. Преводът е дело на Невяна Андреева.

„Писателят призрак“  е психологически нюансиран текст и един от ранните романи на изтъкнатия американски творец. Истински литературен трилър, в който компетентният читател може да открие скритите отражения и отблясъци от животите и книгите на още няколко големи писатели и дори да попадне в почти криминална интрига около една от най-известните книги на ХХ век и нейната авторка, която неочаквано възкръсва за новия си, фикционален живот.

Филип Рот е феномен за американската белетристика. За над 50 години изключително продуктивна и многолика литературна кариера той е писателят, получил почти всяка литературна награда в Америка. Според „Ню Йорк Таймс“ Рот е най-великият американски автор за последните 30 години. През 2005 г. Рот става третия жив писател на САЩ, чиито творби са публикувани в цялостно издание на „Американска библиотека“.

„Писателят призрак“ тук

Всички книги от Филип Рот тук

Прочетете още

texture-1362879_1920

Майстори на перото: От нобелов лауреат до пустинник, пишещ в колиба

Ето ги нашите майстори на перото тази седмица – няколко имена плюс събитията, които са …