Начало / България / Джони Пенков и Джеки Стоев ще направят премиера на „Надали, ама а дано/ А дано, ама надали“ в Бургас

Джони Пенков и Джеки Стоев ще направят премиера на „Надали, ама а дано/ А дано, ама надали“ в Бургас

Джони Пенков и Джеки Стоев ще направят премиера на съвместната си книга „Надали, ама а дано/ А дано, ама надали“ край морето. Двамата ще се смеят с читателите си на 10 септември в книжарница „Хеликон Бургас“ от 18 часа.

„Надали, ама а дано / А дано, ама надали“ е поредното доказателство за ненадминатия усет на авторите към самоиронията и забавлението, без значение дали става дума за сексуални, или политически интерпретации.

„Навремето, когато ми ставаше нетърпимо и се чувствах в безизходица, взимах голям цветен портрет на Тодор Живков и съсредоточено го гледах дълго в очите. И тогава, постепенно, всичко ми ставаше ясно, разбирах защо нещата са такива и защо по-добро не може да се очаква. И още, че това е най-доброто възможно, което може да желаем от това лице“, пише още Джони Пенков. В типичния си стил разказва какъв успешен работодател е бил Радой Ралин – с една страница текст, написан от него, е осигурявал месечна заплата на няколко агенти от ДС. „Чарли, Джеки и Джони са приятели от повече от 50 години и освен общата джипка те споделят едно много специално и трудно достижимо състояние на духа – ведрото отношение към света лесно се вижда в тяхната работа и всеки зрител, читател, събеседник или слушател може лесно да се зарази. Внимавайте!“, казва още за книгата един от най-популярните сатирици в съвременния ни литературен живот.

Прочетете още

Хеликон

24 години навърши „Хеликон-Бургас“ !

Най-старата книжарница от сплотеното семейство на „Хеликон“ стана на 24 години! 1 юли по традиция …