Начало / Свят / Фредерик Форсайт работил за МИ6 над 20 години

Фредерик Форсайт работил за МИ6 над 20 години

Фредерик Форсайт работил за британската разузнавателна агенция МИ6 в продължение на повече от 20 години, съобщи „Индипендънт“. Той пише за този период в автобиографията си, „The Outsider: My Life in Intrigue“, която ще излезе на англоезичния книжен пазар в началото на октомври. Форсайт е автор на някои от най-запомнящите се и реалистични шпионски романи. Читателите вече ще знаят от къде той е имал достъп до толкова автентична информация.

В интервю за „Съндей Таймс“ Форсайт сподели, че не вижда проблеми в това да говори за работата си за британското разузнаване. Все пак става въпрос за истории от преди 50-60 години. Материалите от тогава били отдавна разсекретени. Все пак авторът сподели, че често му се е налагало да изпраща романите си първо на МИ6 за преглед, преди да бъдат пускани в книжарниците. Форсайт сподели, че преживяното от него няма нищо общо с историите за Джеймс Бонд.

„Налагаше ми се само да свършвам някои задачи от време на време. Казваха ми: Фреди, имаме един малък проблем. Би ли намерил начин да се вмъкнеш в Източна Германия да вземеш нещо. Аз отговарях: Предполагам ще успея. Такива неща.“

Книгите на родения през 1938 г. Фредерик Форсайт са продадени в над 75 милиона копия в цял свят. Най-известният му роман е „Денят на чакала“. Тази и други негови книги са издавани и у нас. Сред тях „Юмрукът на Бога“, „Набелязаните“, „Кобрата“, „Отмъстителят“ и др.

Свързани заглавия
Фредерик Форсайт: Наречете ме динозавър, но ми се иска някой да пробва да хакне пишеща машина

Книги от Фредерик Форсайт тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

196828_b

„Без улики“ от Фредерик Форсайт (анотация и откъс)

АНОТАЦИЯ Десет увлекателни истории за предателство, изнудване, убийство и отмъщение… и всичките изпъстрени с неочаквани …