Начало / Свят / Фредерик Форсайт работил за МИ6 над 20 години

Фредерик Форсайт работил за МИ6 над 20 години

Фредерик Форсайт работил за британската разузнавателна агенция МИ6 в продължение на повече от 20 години, съобщи „Индипендънт“. Той пише за този период в автобиографията си, „The Outsider: My Life in Intrigue“, която ще излезе на англоезичния книжен пазар в началото на октомври. Форсайт е автор на някои от най-запомнящите се и реалистични шпионски романи. Читателите вече ще знаят от къде той е имал достъп до толкова автентична информация.

В интервю за „Съндей Таймс“ Форсайт сподели, че не вижда проблеми в това да говори за работата си за британското разузнаване. Все пак става въпрос за истории от преди 50-60 години. Материалите от тогава били отдавна разсекретени. Все пак авторът сподели, че често му се е налагало да изпраща романите си първо на МИ6 за преглед, преди да бъдат пускани в книжарниците. Форсайт сподели, че преживяното от него няма нищо общо с историите за Джеймс Бонд.

„Налагаше ми се само да свършвам някои задачи от време на време. Казваха ми: Фреди, имаме един малък проблем. Би ли намерил начин да се вмъкнеш в Източна Германия да вземеш нещо. Аз отговарях: Предполагам ще успея. Такива неща.“

Книгите на родения през 1938 г. Фредерик Форсайт са продадени в над 75 милиона копия в цял свят. Най-известният му роман е „Денят на чакала“. Тази и други негови книги са издавани и у нас. Сред тях „Юмрукът на Бога“, „Набелязаните“, „Кобрата“, „Отмъстителят“ и др.

Свързани заглавия
Фредерик Форсайт: Наречете ме динозавър, но ми се иска някой да пробва да хакне пишеща машина

Книги от Фредерик Форсайт тук

Прочетете още

196828_b

„Без улики“ от Фредерик Форсайт (анотация и откъс)

АНОТАЦИЯ Десет увлекателни истории за предателство, изнудване, убийство и отмъщение… и всичките изпъстрени с неочаквани …