Начало / България / Първият неофициален роман по „Minecraft“ излезе на български

Първият неофициален роман по „Minecraft“ излезе на български

Първият роман, вдъхновен от Вселената на култовата игра Minecraft, е вече на българския книжен пазар. Той се казва „Нашествието на горната Земя” и е дело на писателя Марк Чевертън. Книгата не е официално одобрена от създателите на Minecraft, но въпреки това описва света на играта. Българският издател е „Сиела“.

Главният герой е опитен играч, който знае много трикове и прекарва времето си в приключения из виртуалния свят на Minecraft. Неговият прякор е Геймнайт99. Той е наясно с тънкостите на играта, знае как да я измами, да дразни останалите играчи, да им пречи и в същото време да избива невинни компютърно генерирани селяни. Геймнайт99 е типичното дете, което прекарва времето си онлайн и вярва, че там може да прави всичко безнаказано. Оказва се обаче , че греши.

„Нашествието на горната земя” е предназначена за деца на 9-годишна възраст, но ще се хареса на всеки геймър, независимо на колко години е.

 „Нашествието на горната Земя” тук

„Minecraft: Наръчник по строителство“ тук

„Minecraft: Наръчник за водене на битки“ тук

 

Един коментар

  1. Авторът на тази дописка и идея си няма за какво става дума в книжката. Продуктът е долнокачествен, изключвам полиграфическата изработка. Определено няма да се хареса на нито един „геймър”, а на деветгодишни деца е същински грях да се пробута, като цяло на деца. Редакторите на английския оригинал, ако е имало такива са спали като са го преглеждали, а тези на българския (дори са си написали имената) не заслужават да се наричат редактори и занапред ще следя да не взимам нищо минало през техен „контрол”.
    Ако се чудите наистина ли Сиела могат да издадат такъв боклук, отговорът е ДА. Силно се надявам да са били подведени и да търсят съдебна отговорност на този който им е препоръчал за издаване този боклук, без извинение.