На фокус
Начало / България / „Егмонт“ пуска обновените наръчници за Minecraft

„Егмонт“ пуска обновените наръчници за Minecraft

„Егмонт“ пуска обновените официални наръчници за игра в световната гейминг сензация Minecraft. Това са „Minecraft: Наръчник за начинаещи”, „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”, „Minecraft: Наръчник за водене на битки” и „Minecraft: Наръчник по строителство”. Те ще бъдат в книжарниците от утре, 1 септември.

Обновените издания са с увеличен брой страници и разработени ексклузивно с Mojang/ Microsоft, както и с участието на заклети фенове на играта. Издаването им е в синхрон с динамиката на развитие в дигиталната среда и непрекъснатите промени, които възникват в тези условия.

За 10-те месеца от публикуването им  четирите официални наръчника се утвърдиха и в България като ценен помощник за всеки, решил да усъвършенства уменията си за игра в необятния виртуален свят на Minecraft. Неизменно в класациите за най-продавани тийн книги в страната, те са предназначени за деца на възраст над 9 години и предлагат безспорно полезни съвети от експерти по Minecraft, сред които и от създателя на играта – Ноч.

 Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ

Книгата е предназначена за тези, които за първи път навлизат в играта и се озовават сами в мистериозен нов свят, изпълнен с опасности. Имат няколко минути да намерят храна и подслон, преди слънцето да залезе и да се появят страшните чудовища, които ги преследват. Няма страшно! „Наръчник за начинаещи” ще спаси живота им, като предостави незаменими знания, които ще им помогнат с лекота да стигнете до следващото ниво.

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА РАБОТА С ЧЕРВЕН КАМЪК

Тази книга ще помогне на феновете да усвоят един от най-комплексните елементи в Minecraft – червения камък и свързаните с него вериги, ретранслатори и механизми.

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА ВОДЕНЕ НА БИТКИ

Официалният „Minecraft: Наръчник за водене на битки“ ще запознае феновете с всичко, което трябва да знаят, за да се защитят от враждебно настроени чудовища и други играчи. От книгата те ще научат как да строят укрепления, да правят брони и оръжия, да залагат капани, да побеждават врага в ръкопашен бой и да оцеляват в Ада и Края. Ценните съвети, предоставени от експерти на Minecraft, ще им помогнат бързо да се превърнат в страховити воини!

 Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА СТРОИТЕЛСТВО

Няма нещо, което да не може да се построи в Minecraft! Но откъде да започне човек с толкова много възможности? И как да достигне до творческите висоти на експертите? Официалният „Minecraft: Наръчник по строителство“ е пълен със съвети и указания стъпка по стъпка от екипа на FyreUK – специалисти в изграждането на конструкции. С помощта му и с малко старание всеки може да се научи да конструира дворци, мостове, кораби, летящи острови и влакчета на ужасите. Освен това наръчникът съдържа и някои от най-внушителните строителни творения на фенове от общността на Minecraft.

 ЗА ИГРАТА        

Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.

Към февруари 2015 г. продажбите на Minecraft версията за компютри надхвърлят 18 милиона. Общо за всички платформи към края на юни 2014 г. са продадени почти 54 милиона игри, което категорично я определя като най-продаваната игра на всички времена. По данни от февруари 2015 г. на Newzoo, независима компания за маркетингови проучвания в областта на гейминг индустрията, Minecraft е най-популярната игра и в You Tube – 96,6% от гледанията на геймниг видеа в социалната мрежа за видеосподеляне са на Minecraft.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 14  юли. Изданието …