Начало / Свят / Приятелството между Труман Капоти и Харпър Лий стана обект на младежки роман

Приятелството между Труман Капоти и Харпър Лий стана обект на младежки роман

Приятелството между Труман Капоти и Харпър Лий е обект на нова младежка книга, съобщи „Гардиън“. Романът „Tru and Nelle“ е дело на писателя Джи Нери и ще излезе на англоезичния пазар през март 2016 г., издаден от „Harcourt“. Бъдещите класици се обединяват за разкриването на опасна мистерия. Авторът вярва, че никой не е разглеждал подробно приятелството на двамата по време на детските им години.

Капоти и Лий се срещат за първи път през 20-те години на миналия век, когато семейството на писателя се мести в Монровил, Алабама. Малкият Труман бил изплашен от другите момчета, докато Лий била вече спечелила респекта на връстниците си, затова той се сдружил с нея и тя го защитавала.

Нери се вдъхновил да напише книгата, когато гледал филма „Капоти“ с Филип Сиймур Хофман в главната роля. Ленатата му припомнила близостта между тях и той решил да започне да прави проучвания. Писателят коментира:

„Стана ми любопитно и започнах да проучвам техните детства. Открих невероятни истории, които са преживели в американския Юг. Бях изненадан, че никой досега не е писал по-подробно за тяхното приятелство, особено като деца. Историите им са толкова интересни, че бях омагьосан. Техните личности, града, времето, в което са живели, са прекалено комплексни, за да бъдат пресъздадени чрез нехудожествено издание.“

Капоти и Лий остават приятели дори след като Труман се мести в Ню Йорк през 1933 г. Както „Да убиеш присмехулник“, така и скоро публикуваният роман „Go Set a Watchman“ са вдъхновени от преживяното от двамата. Носят се слухове, че Капоти е на практика съавтор на „Да убиеш присмехулник“. По-късно Лий му помага много при разследванията, необходими за написването на „Хладнокръвно“. Отношенията между двамата охладняват след като Капоти пропуска да отбележи ролята на Лий за реализирането на една от най-добрите му книги.

Свързани заглавия
Книжарница връща парите за „Go Set A Watchman“ заради заблуждаващ маркетинг
Големите приятелства сред писателите
Класиката „Хладнокръвно“ от Труман Капоти ще бъде адаптирана отново на малкия екран

„Да убиеш присмехулник“ тук

Книги от Труман Капоти тук

Фото: gregneri.com/aboutme

 

Прочетете още

teen

Хари Потър прегърна Малкия принц при най-продаваните тийн книги

Класацията е за първата половина на 2022-а Разлика между двамата на практика няма – първата …