Начало / Свят / Кметът на Лондон Борис Джонсън ще пише биография на Шекспир

Кметът на Лондон Борис Джонсън ще пише биография на Шекспир

Кметът на Лондон Борис Джонсън подписа с издателство „Саут Ръслип“ договор за 500 000 паунда. Толкова ще получи политикът за написването на биографична книга за Шекспир. Джонсън е известен с биографиите си, като най-голям бестселър е тази на Чърчил от октомври миналата година. Книгата за Шекспир трябва да излезе през 2016 г., когато се навършват 400 години от смъртта на барда.

Английската преса посочва, че хонорарът на лондонския градоначалник за книгата ще надвиши седем пъти заплатата му като политик, която е 74 000 паунда. Джонсън е известен още и с колонката, която списва за местния вестник „Телеграф“. Критиците му обаче смятат, че заради работата му в сферата на литературата политикът не приема много сериозно задълженията си в парламента и начело на града.

Биографията на Шекспир ще бъде 12-тата книга на Борис Джонсън. Очаква се 400-та годишнина от смъртта на барда да бъде отбелязана с още няколко книги догодина, сред които трудове на Джеймс Шапиро, Стенли Уелс и романизирана версия на „Зимна приказка“ от Джанет Уинтърсън.

Прочетете още

20190423_180103

Търговище проговори испански за Деня на книгата

Оригинално литературно четене събра малки и големи в Хеликон Празникът се организира за втора година …