Начало / Свят / Изгубена книга на Доктор Сюс ще излезе следващата седмица

Изгубена книга на Доктор Сюс ще излезе следващата седмица

Изгубена книга на обичания американски писател Доктор Сюс ще излезе на англозичния пазар следващата седмица, съобщи „Лос Анджелис таймс”. „What Pet Should I Get” ще бъде в книжарниците от 28 юли, публикувана от „Random House”. Това ще бъде първата нова книга на Сюс от повече от 25 години.

Тиодор Сюс Гайзъл почина през 1991 г. Голяма част от документацията му се съхраняват в архив му в  Сан Диего, но част от нея е останала в съпругата му Одри Даймънд. Тя разглеждала материалите и открила ръкописа през 2013 г.

Ръкописът на изданието е писан в края на 50-те или началото на 60-те години на миналия век. Той бил почти завършен, но не съвсем готов за публикация. Авторът обаче оставил бележки и илюстрации, които позволили книгата да бъде довършена. Илюстрациите са избрани от последния му редактор,  Кати Голдсмит, която сега е издателски директор в „Random House”.

Тиодор Гайзъл, по-известен като Доктор Сюс, е сред най-популярните детски писатели. Неговите книжки са продадени в над 600 милиона копия, което го прави един най-продаваните автори на всички времена. Чак тази година за първи път излезе негова книга на български, „Котарак Шапкарак”.

Свързани заглавия
Хари Аничкин преведе Доктор Сюс

„Сиела“ ще издаде за пръв път на български език книга на Доктор Сюс

5 житейски урока от детските книги на д-р Сюс

Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

9 урока за живота, които могат да се научат от класическите детски книги

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!