Начало / Свят / Подрязването на градината на Дж. К. Роулинг предизвиква повишен трафик в Единбург

Подрязването на градината на Дж. К. Роулинг предизвиква повишен трафик в Единбург

Подрязването на градината на Дж. К. Роулинг, която огражда дома й в Единбург, предизвиква повишен трафик. Съседи на писателката се оплакаха, че процедурата, която продължавала с дни, предизвиквала задръствания и хаос в района, съобщи британският „Телеграф“. Авторката на поредицата за Хари Потър е оградила луксозното си имение с големи кипариси лейланди.

Подрязването на кипарисите от външната страна на имота продължило 3 дни. Поставени били 4 мобилни светофара за регулиране на отклоненото движение.

„Плетът от клони очевидно е там, за да пречи на хората да гледат към имението й. Но подрязването на храстите отнема безкрайно дълго време. Градинарите са тук вече 3 дни и са приключили едва с външната част на градината. Тук е хаос. Светофарите не сменят светлините си навреме и се образуват огромни опашки от коли“, оплакват се съседи на Роулинг.

Не за първи път мултимилионерката си навлича гнева на своите съседи. През 2011 г. тя поиска и впоследствие получи разрешение да събори къща, намираща се до нейното имение, за да увеличи градината си. Въпросната къща от 70-те години била на цена 1 милион паунда. Писателката я изравни със земята и построи на нейно място дървесни къщи, наподобяващи замъци от света на Хари Потър. Решението й разгневи живеещите в района.

Имението, в което живее 49-годишната авторка, е от XVII век. Тя го купи преди 5 години и половина за над 2 милиона паунда. Роулинг живее там заедно със съпруга си, д-р Нийл Мъри, двете им деца и 19-годишната й дъщеря Джесика от предишен брак.

Свързани заглавия
Дж. К. Роулинг защити Серина Уилямс в „Туитър”

Книги от Дж. К. Роулинг тук и тук

Фото: jkrowling.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

JK-Rowling_02-1

Дж. К. Роулинг продава по-малко заради своите изказвания

Интересът към книгите ѝ спадна с повече от 10% Причината за по-малкия интерес са всъщност …