Начало / България / „Приключенията на готвача“ от Антъни Бурдейн е вече в книжарниците

„Приключенията на готвача“ от Антъни Бурдейн е вече в книжарниците

Новата книга на прочутия готвач Антъни Бурдейн „Приключенията на готвача“ е вече по книжарниците. Бурдейн нашумя у нас покрай книгата си „Поверително от кухнята“ и едноименния сериал по нея.

Единственото нещо, което Антъни Бурдейн обича колкото готвенето, е да пътува, а „Приключенията на готвача“ е екзотичното и изключително вкусно бракосъчетание между тези две негови големи страсти. Вдъхновен от въпроса „Кое е перфектното ядене?“, Тони поема в търсене на Свещения Граал на кулинарията.

Авантюристично настроеният готвач прекосява света надлъж и нашир, опитвайки местни деликатеси – от най-странни и неподозирани ястия до върховни постижения на кулинарията. Пътува до Камбоджа, през пътища с необезвредени противопехотни мини, за да стигне до територията на червените кхмери, и до Сайгон, където изяжда още туптящото сърце на отровна кобра. Цяло село в Португалия угоява прасе в чест на посещението му, а берберите в Сахара му приготвят печено агне под звездите на пустинята. От Москва, през Лондон, Мароко и Мексико – светът поднася ястията си на Тони, а той ги опитва и разказва за тях в новата си книга.

Написана в типичния остроумен, занимателен и свеж стил на Антъни Бурдейн, „Приключенията на готвача“ е разказ за храненето, но и за хората, които то събира заедно – толкова различни, и толкова еднакви от единия до другия край на земята.

„Гонзо гастрономия – забавлението е неизбежно“, казва за книгата в. „Ню Йорк Таймс“.