Начало / България / „Кратка теория за пътуването и пустинята” бе представена в София

„Кратка теория за пътуването и пустинята” бе представена в София

Книгата „Кратка теория за пътуването и пустинята” на Кристиан Крусат, включена в поредицата, представяща новите литературни гласове на творческа Европа, бе представена в София. Домакин на премиерата бе фондация „Европа и светът” и председателят й Гергина Дворецка. В дискусията за книгата на испанския автор се включиха преводачът на книгата Румен Руменов, редакторът Красимир Проданов,преводачката Анета Данчева-Манолова, поетесата Виктория Катранова, издателят Пламен Тотев, преподавателят и преводач Ангел Манолов и др.

„Тази книга има една особеност – че чрез всяка дума попадаш в различно емоционално състояние. Реално след първи прочит ти се губиш някъде в думите на автора. Не че книгата е толкова сложна, но всяка брънка от нея е символ на някакво наше състояние, а понеже човешките състояния са неизброими, тази книга ни представя много нюанси”, каза редакторът на книгата Красимир Проданов.

„Може да четеш изключително поетичен текст и в следващия момент да се натъкнеш на дума, която да те шокира. То е като внезапно изплезване на човек, който ти е изглеждал романтичен”, допълни Гергина Дворецка.

Прочетете още

2388

Двама автори на популярни тийн книги са обвинени в сексуален тормоз

В резултат на онлайн обвинения, авторите на „Лабиринтът“ и „13 причини защо“ бяха изхвърлени от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *