На фокус
Начало / България / „Кратка теория за пътуването и пустинята” бе представена в София

„Кратка теория за пътуването и пустинята” бе представена в София

Книгата „Кратка теория за пътуването и пустинята” на Кристиан Крусат, включена в поредицата, представяща новите литературни гласове на творческа Европа, бе представена в София. Домакин на премиерата бе фондация „Европа и светът” и председателят й Гергина Дворецка. В дискусията за книгата на испанския автор се включиха преводачът на книгата Румен Руменов, редакторът Красимир Проданов,преводачката Анета Данчева-Манолова, поетесата Виктория Катранова, издателят Пламен Тотев, преподавателят и преводач Ангел Манолов и др.

„Тази книга има една особеност – че чрез всяка дума попадаш в различно емоционално състояние. Реално след първи прочит ти се губиш някъде в думите на автора. Не че книгата е толкова сложна, но всяка брънка от нея е символ на някакво наше състояние, а понеже човешките състояния са неизброими, тази книга ни представя много нюанси”, каза редакторът на книгата Красимир Проданов.

„Може да четеш изключително поетичен текст и в следващия момент да се натъкнеш на дума, която да те шокира. То е като внезапно изплезване на човек, който ти е изглеждал романтичен”, допълни Гергина Дворецка.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …