Начало / Свят / Футболният мениджър Сам Алардайс ще публикува автобиография

Футболният мениджър Сам Алардайс ще публикува автобиография

Футболният мениджър Сам Алардайс ще публикува автобиографията си тази година, съобщи thebookseller.com. Книгата, озаглавена „Big Sam: My Autobiography“, ще излезе на 8 октомври и ще бъде издадена от „Headline“. Алардайс е един от най-колоритните треньори в английския футбол.

Роденият през 1954 г. Алардайс играе професионален футбол в продължение на 20 години. Защитава цветовете на отбори като „Болтън“, „Съндърланд“, „Уест Бромич“ и др. През последните 25 години пък е мениджър. Водил е тимове като „Блекпул“, „Болтън“, „Нюкасъл“, „Блекбърн“ и за последно „Уест Хям“. Известен е с прякора Големия Сам. Характерно за Алардайс е, че отборите му практикуват стил, който набляга на физическите сблъсъци и изнасянето на топката с дълги подавания.

„За мен е огромно удоволствие, че „Headline“ ще публикува автобиграфията ми тази есен. Най-накрая имах време да помисля върху четирите десетилетия, през които съм във футбола, и да разсъждавам как играта се е променила от дебюта ми през 1973 г. досега. Ще заведа феновете на пътешествие, на което се надявам те да се насладят“, сподели треньорът.

Прочетете още

lz2

Силвия Кацарова: Разковничето е в ясната цел

Песните ѝ вдъхновяват няколко поколения, а сега вече четем и нейната автобиография Тя е земна, открита и …