Начало / Свят / Подробности за сюжета на продължението на трилогията на „Милениум“ от Стиг Ларшон бяха разкрити

Подробности за сюжета на продължението на трилогията на „Милениум“ от Стиг Ларшон бяха разкрити

Продължението на бестселър трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон ще излезе на англоезичния книжен пазар на 27 август. Романът е със заглавие „The Girl in the Spider’s Web“ и е написан от писателя и журналист Дейвид Лагеркранц. Книгата се очаква с огромен интерес. От издателството „Maclehose Press“ разкриха подробности относно сюжета, съобщи thebookseller.com.

С журналиста Микаел Блумквист се свързва влиятелният шведски учен професор Бладер. Неговият живот е в опасност и той иска „Милениум“ да публикува неговата история, да направи труда му публично достояние и по този начин да го предпази от унищожение. Блумквист обаче разбира, че Бладер работи и с хакерката Лисбет Саландер, която се опитва да проникне в базата данни на американската Агенция за национална сигурност. Тя пък се превръща в цел на мощната престъпна кибергрупировка „Паяците“.

Трите романа на Ларшон, „Мъжeтe, които мразеха жените“, „Момичето, което си играеше с огъня“ и „Взривената въздушна кула“ покориха бестселър класациите преди години. За съжаление той почина през 2004 г. и не можа да доживее техния успех.

Свързани заглавия
Продължението на трилогията „Милениум“ е с ново заглавие

Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Ще има продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон

Трилогията  „Милениум“ тук

Прочетете още

b89a25be-983a-48da-8f88-56b38bee4196-The_Rise_of_Magicks

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Магията на Нора Робъртс пак проработи

The Rise Of Magicks изпревари и новата книга на Джеймс Патерсън Преди Коледа класацията е …