Начало / Свят / Илюстрирана автобиография на Борис Бекер излезе на английски

Илюстрирана автобиография на Борис Бекер излезе на английски

Нова илюстрирана автобиография на Борис Бекер излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Книгата е публикувана от „Blink Publishing“ и е със заглавие „Boris Becker’s Wimbledon: My life and career at the All England Club“. Германският бивш тенисист разказва какво е да си шампион на „Уимбълдън“ докато си още тийнейджър, споделя интересни неща за съперничеството си с легенди като Джон Макенроу, Стефан Едберг и Джими Конърс и разкрива детайли от работата си с настоящия №1 Новак Джокович.

В книгата си 3-кратният шампион на „Уимбълдън“ критикува прекомерните ограничения на настоящите тенисисти. Според него поставянето на микрофони навсякъде и големите глоби са причината играчите да се стремят винаги да са политически коректни и да не разкриват истинските си емоции, което прави спорта по-скучен.

Бекер дели времето си между Швейцария, Маями и Лондон. Той пази имотите си в Германия, но не живее в родината си заради трудностите за личния му живот, които създава факта, че е известна личност.

„Не живея в Германия заради пълната загуба на неприкосновеност на личния ми живот. В Лондон хората ми позволяват да имам лично пространство. Поздравяват ме, но след това отминават. Не съм национална собственост. В Германия хората си мислят, че ме притежават. Обичат ме, но са се влюбили в 17-годишното момче от малък град. Забравят, че това момче е вече на 47 и е друг човек.“

Бекер е един от най-успешните тенисисти. Носител е на 6 титли от „Големия шлем“, както и на много други престижни отличия. Носи и олимпийско злато на Германия през 1992 г. Отказва се от активна състезателна дейност през 1999 г. В момента е треньор на сръбския тенисист Новак Джокович, лидер в световната ранглиста.

Свързани заглавия
Любимите книги на тенис звездите

„Рафа. Моята история“ тук

„Открито. Автобиографията на Андре Агаси“ тук

„Геният на тениса. Биография на Роджър Федерер“ тук

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …