На фокус
Начало / Свят / Излезе книга с журналистическите текстове на Чърчил за британския „Телеграф“

Излезе книга с журналистическите текстове на Чърчил за британския „Телеграф“

На англоезичния пазар излезе сборник с избрани журналистически текстове на Уинстън Чърчил за британския „Телеграф“, съобщи уебстраницата на изданието. Книгата е озаглавена „Winston Churchill at the Telegraph“, а нейн съставител е преподавателят, историк и писател Уорън Доктър. Издателство е „Aurum Press“.

„Телеграф“ поддържа силна връзка с една от ключовите фигури за историята на ХХ век – Уинстън Чърчил. Британското издание проследява всяка стъпка от неговата кариера. Нещо повече – то му дава възможност за старт, като го наема на работа като военен кореспондент. В знак на признателност, лидерът не прекъсва връзката си с вестника дори в най-турболентните години от своя живот, като винаги намира време да изпрати текст за публикация.

Книгата предлага някои от най-забележителните статии на Чърчил. Те са на най-различни теми – от това какво е да си предводител на нация в разгара на световна война до разсъждения за условията на животинските видове в неговата родина. „Телеграф“ публикува и негови есета. Читателят може да прочете текстове за опасността от социализма и нацисткия режим, както и да усети страстта на Чърчил към рисуването. „Winston Churchill at the Telegraph“ документира връзката между една забележителна личност и една медия, продължила повече от 60 години.

Свързани заглавия
Нова биография разкрива отношението на Чърчил към ядреното оръжие

Книги от Чърчил тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!