Начало / Свят / Излезе книга с журналистическите текстове на Чърчил за британския „Телеграф“

Излезе книга с журналистическите текстове на Чърчил за британския „Телеграф“

На англоезичния пазар излезе сборник с избрани журналистически текстове на Уинстън Чърчил за британския „Телеграф“, съобщи уебстраницата на изданието. Книгата е озаглавена „Winston Churchill at the Telegraph“, а нейн съставител е преподавателят, историк и писател Уорън Доктър. Издателство е „Aurum Press“.

„Телеграф“ поддържа силна връзка с една от ключовите фигури за историята на ХХ век – Уинстън Чърчил. Британското издание проследява всяка стъпка от неговата кариера. Нещо повече – то му дава възможност за старт, като го наема на работа като военен кореспондент. В знак на признателност, лидерът не прекъсва връзката си с вестника дори в най-турболентните години от своя живот, като винаги намира време да изпрати текст за публикация.

Книгата предлага някои от най-забележителните статии на Чърчил. Те са на най-различни теми – от това какво е да си предводител на нация в разгара на световна война до разсъждения за условията на животинските видове в неговата родина. „Телеграф“ публикува и негови есета. Читателят може да прочете текстове за опасността от социализма и нацисткия режим, както и да усети страстта на Чърчил към рисуването. „Winston Churchill at the Telegraph“ документира връзката между една забележителна личност и една медия, продължила повече от 60 години.

Свързани заглавия
Нова биография разкрива отношението на Чърчил към ядреното оръжие

Книги от Чърчил тук