Начало / България / Излиза втора книга от поредицата „Смърт на брудершафт“

Излиза втора книга от поредицата „Смърт на брудершафт“

Нова книга от поредицата на Борис Акунин „Смърт на брудершафт“ ще бъде публикувана на български, съобщи издателство „Еднорог“. Цикълът условно е наричан роман-кино. В новото издание, което ще излезе до дни, са поместени “Летящият слон” и “Децата на луната”. Двамата основни герои отново са Алексей Романов и Зеп фон Теофелс.

Двете велики империи, Германия и Русия, се изправят една срещу друга, войната е в ход, разузнаването и контраразузнаването са в не по-малко ожесточен конфликт от онзи по фронтовете. През 1915 година асът на германското разузнаване, Зеп фон Теофелс, е въвлечен в авантюра, преобърнала изцяло историята на руската авиация. Както винаги, изпратеният на вражеска територия Фон Теофелс не се спира пред нищо – интриги, измами, прелъстяване и убийства, за да стигне до заветната цел: да попречи на производството на самолета, известен като “Летящият слон”. Романът е издържан в стила на класическите екшън филми с фокус върху спиращите дъха приключения във въздуха.

Във втория роман “Децата на луната” пламенния Алексей Романов се озовава в крайно нетипична за него среда – сред декаденти, обичайните посетители на бохемския клуб-кабаре “Деца на луната”, по следите на престъпник, заснел секретни планове за разстановката на руските войски. В изкусително мрачната, опияняващо поетична атмосфера на декадентската култура, сред зловещи мъже и фатални жени, Альоша сякаш се бори с призраци… Произведението носи духа и стилистиката на декадентския период в литературата.

Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист. През 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект , известен като “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман. За кратко време поредицата прави Акунин един от най-четените автори в Русия, придобил едва ли не легендарна популярност, негови произведения се екранизират (“Aзaел”, „Статски съветник”, „Турски гамбит”). През 2000 г. Акунин е обявен за Писател на годината в Русия, номиниран за наградата „Смирноф-Букър”. Романите на Акунин се превеждат и издават във Великобритания, Италия, Франция, Япония, Германия и други страни.

Свързани заглавия

Поредицата „Смърт на брудершафт“ на Акунин ще бъде публикувана и на български

Борис Акунин напуска Русия заради Путин

Борис Акунин: Владимир Путин вече няма избор

Акунин: Докато в Русия има политически затворници, не мога да бъда с Путин в една стая

Борис Акунин за случая с „Пуси райът“: Чувствам отвращение

Руски писатели измислиха как да протестират срещу Путин

Акунин написа първия си сериозен роман

Акунин обяви, че ще се филмира „Диамантената колесница”

Писателите Биков и Акунин са готови да се срещнат с Путин

Зад Ана Борисова и Анатолий Брусникин се криел Акунин

Книги от Борис Акунин тук

Прочетете още

Print

Распутин е герой в третия том „Смърт на брудершафт“

“Странен човек” и “Победен гръм да се раздава!”  влизат в третия том от поредицата „Смърт …