Начало / България / За 8 март и Благовещение: Силата на женското перо

За 8 март и Благовещение: Силата на женското перо

20170226_184037„Хеликон” не дели книгите на женски и мъжки. През 25-те години на съществуването на най-голямата българска книжарска верига подялбата е била, и то целогодишно, единствено на добри и много добри заглавия. И все пак, за двата чудесни мартенски празника няма лошо да отдадем нужното внимание на книгите, създадени от дами. За да поздравят своите верни читателки (и приятелки) книжарите на „Хеликон” направиха своя селекция от книги – и сега я предлагат на нашето внимание.

Заглавията включват класически имена като Шарлот Бронте, Джейн Остин, Харпър Ли, Вирджиния Улф, Айн Ранд, авторки на бестселъри като Агата Кристи, Даниел Стийл, Нора Робъртс, Мери Хигинс Кларк, Исабел Алиенде и съвсем нови звезди като Джоджо Мойс, Нарине Абгарян, Елиф Шафак, Александра Маринина. Тук са и български писателки като Блага Димитрова, Катерина Хапсали, Ивинела Самуилова. И още значими дами на световната литература.

Излишно е да припомняме, че женската чувствителност обогатява литературата с творби, които грабват всички ни, без разлика на пол. Живеем в свят, в който нежната половина на човечеството е натоварена често пъти с повече задължения и очаквания от силната половина. Затова в този пролетен месец, време на съзидание и възраждане на природата, нека отдадем дължимото на СИЛАТА НА ЖЕНСКОТО ПЕРО. И по този начин за пореден път оценим усилията, които дамите правят, за да пренасят своята огромна отговорност за света напред във времето.

Повече информация вижте тук:

https://l.helikon.bg/books/tag/%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BE

 

 

 

Прочетете още

IMG-20230408-WA0001

В центъра на София заработи нова книжарница „Хеликон“

Навръх Цветница – във време, заредено с великденска енергия и на място, култово за книгите – …