Начало / Любопитно / Дейвид Балдачи препоръчва: 5 есенни предложения от писателя

Дейвид Балдачи препоръчва: 5 есенни предложения от писателя

Дейвид Балдачи забавлява читателите с трилъри вече близо 20 години. В интервю за американския телевизионен канал „CBS“ той препоръча 5 книги, които са го впечатлили в последно време. Писателят ги описа като есенни предложения за своите фенове. Ето и избраните от Балдачи заглавия:

1.    „Avenue of Mysteries“ от Джон Ървинг. Ървинг пише очарователни истории вече години наред. От „Setting Free the Bears“ през „The World According to Garp“ до „Prayer for Owen Meany“. Сега той ни представя „Avenue of Mysteries“. Хуан Диего и Лупе са брат и сестра. Лупе може да чете мисли и да предсказва бъдещето. Типично за Ървинг, той от рано интригува читателя и представя запомнящи се герои, които са по-истински дори от хората, които познаваме. Сюжетът проследява десетилетия в израстването на Хуан от момче в мъж.

2.    „Showdown“ от Уил Хейгууд. Като бивш адвокат книгите за известни адвокати винаги са ми били интересни. „The Brethren“ беше класика, „Showdown“ не отстъпва. Книгата е посветена на Търгуд Маршал. Много неща са забележителни в тази книга, но най-много ме развълнуваха взаимоотношенията на Маршал с президента Линдън Джонсън.

3.    „Twain and Stanley Enter Paradise“ от Оскар Ихуелос. Аз съм изключителен фен на Марк Твен. Когато разбрах, че последният роман на Ихуелос е за приятелството на Марк Твен с изследователя Хенри Стенли, бях сигурен, че ще се гмурна в историята с огромно удоволствие. Признавам, че не знам много за Стенли, но познавам творчеството на Ихуелос и съм убеден, че книгата ще бъде магическа.

4.    „The Secret Chord“ от Джералдин Брукс. Имал съм удоволствието да се срещна с Джералдин Брукс. Много се развълнувах, когато разбрах, че е написала нов роман за цар Давид. Малко автори могат да пишат историческа проза по начина, по който тя го прави. В последната си книга Брукс демонстрира цялото си майсторство, което читателите познават от предишните й заглавия. Една библейска фигура е представена с всичките й човешки слабости.

5.    „X“ от Сю Графтън. След като самият аз съм автор на мистерии, не мога да не включа роман на Сю Графтън в списъка си. Тя е авторка, която прогресира с всяка следваща книга. „Х“ не прави изключение. Кинзи Милхоун е един от най-завладяващите детективи в света на художествената проза. Много ми харесва и това, че действието се развива през 80-те. Пасажите, в които Милхоун търси уличен телефон, са ми любими.

Свързани заглавия
До дни излиза „Мишената“ от Дейвид Балдачи
Дейвид Балдачи ще финансира нова литературна награда от Къща-музей „Марк Твен“

Дейвид Балдачи представи нова книга с Джон Пулър

Дейвид Балдачи към феновете на „Четящият човек“: Продължавайте да „ядете“ книгите

Балдачи продължава поредицата за Уил Роби с „The Target“

Дейвид Балдачи: Много обичам да чета от малък, затова съм писател днес

Книги от Дейвид Балдачи тук

Прочетете още

изтеглен файл (1)

Акцентите на май – четири книги за усилието и удоволствието да продължим напред

Ще ги намерите на касата на всеки Хеликон – четирите традиционни акцента, които носят енергията …