Начало / Свят / „Ташен“ събра в албум провокативни снимки на Жизел Бюндхен

„Ташен“ събра в албум провокативни снимки на Жизел Бюндхен

Слез 20 години на модния подиум бразилката Жизел Бюндхен ще издаде албум с провокативните си снимки, съобщи highsnobiety.com. Изданието  на „Ташен“ е колекционерско и е с ограничен тираж – 1 000 копия, от които 10 са с допълнително арт приложение. Цената на книгата е 700 долара и ще излезе през ноември тази година.

Куратор на изданието е Джовани Бианко, който е работил с Мадона за модна къща „Версаче“. Книгата съдържа голям брой легендарни фотографии на майстори на фотоса като Дейвид Лашапел, Юрген Телър, Инес и Вунд и др. Жизел Бюндхен е позирала на над 1000 корици, участвала е в над 450 модни дефилета, лице е на мултинационални компании за козметика и бельо.  Тя е най-скъпият супермодел от 9 години насам . От издателството заявиха, че в книгата ще има мнения на близки приятели, семейство и модни лидери, които ще хвърлят светлина върху това какво превърна Жизел в един от най-големите модели на всички времена.

Родена е в южния бразилски град Трес де Майо в Хоризонтина, провинция Рио Гранде до Сул. Родителите ѝ са Валдир и Ваня Бюндхен, и двамата германци по произход. Тя има пет сестри – Ракел, Грациела, Габриела, Рафаела и близначката ѝ Патриция. Първоначално започва да тренира балет и обмисля да играе в бразилския отбор „Согипа“. В училище е била доста по-слабичка от съучениците си. Най-интересната история за нея е откриването ѝ за професионалната мода. Бразилски моден агент я забелязва, когато е на 14 години и яде сандвич в „Макдоналдс“. Участва и във филмът „Такси в Ню Йорк“.

Луксозните издания на „Ташен“ тук

Прочетете още

95236516_3002985363073281_3512410240190513152_n

Купуваме си книги, за да се почувстваме щастливи

По-важен е мигът в книжарницата, отколкото прочитът им Броят на купените заглавия по правило е …