Начало / Читателски дневник / Страници за прелистване с аромат на куркума и есен

Страници за прелистване с аромат на куркума и есен

Петъчният книговодител този път е със заглавия за повече уют

382716488_691015253073268_1667614361322898557_n

Книгите имат и умението да успокояват – да приласкават нежно по страниците си, след което да пренасят съзнанието ни надалеч. Затова и срещата с такива заглавия е топла и сърдечна, веднага се сприятеляваме с тях, защото знаем, че изпълват душата с онова удовлетворение, което е възможно само когато четем. Именно такива са предложенията ни този петък.

Тръгваме на юг – към слънцето, в края на септември. Отваряме очите и сърцето си за нови срещи и запознанства!

1

Там, където времето спира – Бали

Албумът на „Ташен Living in Bali предлага райски кътчета, в които бързо забравяме за това, че светът съществува. Перфектната простота е в сърцевината на проектите, които се разкриват пред нас. Къщите от страниците на този албум грабват веднага именно с непретенциозността си. Заедно с това обаче те разкриват едно великолепно усещане за пространство. Просто там, където свършва интериорът… започва слънцето.

2

Истории за любимия Прованс

Едната е в снимки – с още един албум, който носи качеството на „Ташен“. Другата пък е в думи и е от омайния като искряща чаша вино Питър Мейл. Неговата „Една година в Прованс“ спокойно може да претендира за една от онези книги с чудотворна изцерителна сила – дори вече да сме я препрочели, пак ни улавя с магията си. Просто всички ние имаме нужда от промяна, а писателят ни предлага най-простата рецепта да я постигнем – като последваме мечтите си. За още вдъхновение разтваряме цветните страници на Living in Provence. Книгата е от най-знаменитите с марката на немското издателство, което се е посветило на изкуството във всяка област от живота. И тя, както и другите албуми, които представяме, вече имат своето 40. издание!

3

Тайнственият аромат на Мароко

Да живееш в Мароко може да е несбъднат сън – но пък е сладостен, ако съдим по страниците на Living in Marocco – поредния албум с марка „Ташен“. Практичните умения идват, когато разтворим книгата на Тахир Шах „В хиляда и една нощи“. Изпълнена с притчи, но в същото време предлагаща парадигмата на съвременния човек, това е един дълбоко философски и приказен роман. Вселява се в сърцето и те кара, досущ като главния герой, да се замислиш над онова, което трупаш в земните си дни. И ти се иска тази приказна атмосфера да е без край…

Това е най-хубавото в тези книги – помагат да чуете мелодията на сърцето. И правят есенните дни очарователни, направо вълшебни. Защото най-важното, което носят, е богатството на живота

Петъчен книговодител от Краси Проданов
Снимки: „Хеликон“

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …