Начало / България / Георги Мишев и Александър Шпатов с награди от Столичната община

Георги Мишев и Александър Шпатов с награди от Столичната община

Писателите Георги Мишев и Александър Шпатов получиха награди от Столичната община в областта на културата. Те бяха отличени на специална церемония в Софийската опера и балет от кмета Йорданка Фандъкова. Писателят и сценарист Георги Мишев беше награден за цялостния му принос в областта на културата.

„Уважаеми творци, благодарение на вас нашият град е истински творчески град. Благодаря Ви за вашето вдъхновение. Надявам се, че градът прави всичко възможно то да е постоянно, за да можем да се радваме на вашето творчество“, заяви кметът.

Заместникът на Фандъкова в областта на културата Тодор Чобанов пък връчи наградата за 2015 г. в област литература на Александър Шпатов за проекта му около книгата „#НаживоотСофия“ .

„Даваме тази наградата за творчески постижения, но и за будителски дух, за прекрасни слова, но и за това, че човекът, който ще наградя прави всичко, за да насърчи четенето и интереса към книгата“, каза Чобанов.

„Мисля, че четенето ни дава възможност да погледнем на нещата които ни се случват в обикновения живот от една малко по-различна гледна точка“, сподели пък Александър Шпатов.

Книги от Георги Мишев тук

Книги от Александър Шпатов тук

Прочетете още

masha-gessen-bw

Маша Гесен: „Никой народ не е само жертва“

Ивицата Газа е като еврейско гето, казва още тя Американската писателка от руски произход заслужи …