Начало / Свят / Стивън Джерард с любопитни разкрития в новата си книга

Стивън Джерард с любопитни разкрития в новата си книга

Футболната звезда Стивън Джерард публикува нова книга, съобщи „Дейли Мейл“. Тя е със заглавие „My Story“ и се разпространява от британския таблоид. В книгата си дългогодишният капитан на „Ливърпул“ разказва за взаимоотношенията си с треньори и футболисти в отбора през годините, разкрива интересни случки, признава за свои грешки и скандали и описва най-тежките си контузии.

Сред любопитните разкрития са за проблемите му с може би най-успешния треньор на „Ливърпул“ през последните години, Рафаел Бенитес. Според английския полузащитник, Бенитес не го харесвал още преди да се запознаят. Когато испанският треньор се срещнал за първи път с майката на капитана на отбора си, той директно я попитал дали парите са най-важното за него. Джерард твърди, че двамата работили ползотворно, но така и не успели да изгладят личните си неразбирателства.

Бившият капитан на мърсисайдци и Англия пише и как ръководството го използвало всяка година, за да убеждава известни футболисти да подпишат с „Ливърпул“. Той избирал да им изпраща съобщения, а не да им се обажда директно. Такива били случаите с бразилеца Уилиан и германския халф Тони Кроос, но те без колебание предпочели съответно „Челси“ и „Реал Мадрид“.

Джерард разсъждава и защо Англия има силни индивидуалности, но се проваля на световни първенства. Според него заради огромните им възнаграждения от по стотици хиляди паунда на седмица, националите на страната са свикнали да живеят на прекален лукс и се държат като разглезени деца, вместо да се концентрират върху предстоящите мачове. Стиви Джи, както е неговият прякор, разказва и как Гари Невил постоянно се опитвал да го убеди да премине в най-големия съперник на „Ливърпул“, „Манчестър Юнайтед“.

Джерард е роден през 1980 г. Той играе в „Ливърпул“ от 1998 до 2015 г., като през по-голямата част от времето е капитан на отбора. В момента се състезава за американския „ЛА Галакси“. „My Story“ не е първата му книга. Публикувал е още „Gerrard: My Autobiography“, „Steven Gerrard: My Liverpool Story“ и „My Captains Book“.

Прочетете още

файл за изтегляне

Четирите книжни акцента на ноември в „Хеликон“

Ще ги намерите през целия месец във всяка от нашите книжарници  „Бъди полезен“, призовава Арнолд Шварценегер. …