Начало / Свят / Вторият роман на Аймиър Макбрайд излиза следващата есен

Вторият роман на Аймиър Макбрайд излиза следващата есен

Вторият роман на писателката Аймиър Макбрайд ще бъде публикуван на англоезичния книжен пазар през есента на 2016 г., съобщи thebookseller.com. Книгата е озаглавена „The Lesser Bohemians“ и ще бъде издадена от „Faber“. Макбрайд направи впечатляващ дебют с „A Girl is a Half-Formed Thing“. През 2014 г. заглавието беше отличено с най-голямата награда за художествена проза, писана от жени – „Baileys Women’s Prize for Fiction“, както и призовете „Дезмънд Елиът“ и „Goldsmiths Prize“.

„The Lesser Bohemians“ ще разказва за 18-годишно момиче, което се мести от Лондон в Ирландия, за да учи актьорско майсторство. Там среща по-възрастен актьор и отношенията им се задълбочават. Романът изследва теми като любов, загуба на невинност, тежест на миналото и преоткриване.

„След като Макбрайд преобрази литературата с феноменалния си дебют, е ясно, че новият й роман ще бъде не по-малко дързък и изобретателен. Тя е писателка, която е приоритет както за нашето издателство, така и за бизнеса с книги като цяло“, коментира Хана Грифитс от „Faber“.

Свързани заглавия
Аймиър Макбрайд спечели и наградата „Дезмънд Елиът“

Аймиър Макбрайд спечели „Baileys Women’s Prize for Fiction“