Начало / Свят / Стан Лий разказва живота си в комикс

Стан Лий разказва живота си в комикс

Легендата на комиксите Стан Лий е решил да разкаже за живота си в книга. Той ще публикува мемоарите си именно във формата на графичен роман, съобщи thebookseller.com. Изданието ще бъде озаглавено „AMAZING FANTASTIC INCREDIBLE: A Marvelous Memoir“ и ще излезе на англоезичния книжен пазар на 6 октомври тази година.

Автобиографията на Лий ще бъде публикувана от издателска къща „Simon & Schuster“. Художничката Колийн Доран е избрана от него да илюстрира книгата. Лий ще разкаже детството си, минало на безкомпромисните улици на Ню Йорк и Вашингтон, и пътя към изпълнителен директор на мултимилардна компания като „Марвел Комикс“. Фокусът, разбира се, ще е върху най-плодотворния период в живота на Лий, 60-те и 70-те години на ХХ век, когато той създава вечни персонажи супергерои, сред които Спайдърмен, Железния човек, Хълк, Фантастичната четворка и др.

92-годишният Лий коментира:

„След като „Марвел“ навърши 75 години, е време да разкажа живота си в единствената форма, в която не е разказван досега – комиксова книга. Или ако предпочитате – графични мемоари. Не мога да повярвам, че не съм го правил досега! Ако не знаех всичко за живота си, щях да ви завиждам за пътешествието и откритията, които ви предстоят.“

Свързани заглавия
Създателят на Спайдърмен и Железният човек е единственият писател в топ 10 на „Форбс” за влиятелни личности

Прочетете още

unnamed

Петър Стоянович: „Галеници сме на битие, което все по-малко оплождаме с духовност“

Безмилостната ирония е противоотрова срещу героизацията, казва още той Спомените на проф. Петър Стоянович са …