На фокус
Начало / Свят / Стан Лий разказва живота си в комикс

Стан Лий разказва живота си в комикс

Легендата на комиксите Стан Лий е решил да разкаже за живота си в книга. Той ще публикува мемоарите си именно във формата на графичен роман, съобщи thebookseller.com. Изданието ще бъде озаглавено „AMAZING FANTASTIC INCREDIBLE: A Marvelous Memoir“ и ще излезе на англоезичния книжен пазар на 6 октомври тази година.

Автобиографията на Лий ще бъде публикувана от издателска къща „Simon & Schuster“. Художничката Колийн Доран е избрана от него да илюстрира книгата. Лий ще разкаже детството си, минало на безкомпромисните улици на Ню Йорк и Вашингтон, и пътя към изпълнителен директор на мултимилардна компания като „Марвел Комикс“. Фокусът, разбира се, ще е върху най-плодотворния период в живота на Лий, 60-те и 70-те години на ХХ век, когато той създава вечни персонажи супергерои, сред които Спайдърмен, Железния човек, Хълк, Фантастичната четворка и др.

92-годишният Лий коментира:

„След като „Марвел“ навърши 75 години, е време да разкажа живота си в единствената форма, в която не е разказван досега – комиксова книга. Или ако предпочитате – графични мемоари. Не мога да повярвам, че не съм го правил досега! Ако не знаех всичко за живота си, щях да ви завиждам за пътешествието и откритията, които ви предстоят.“

Свързани заглавия
Създателят на Спайдърмен и Железният човек е единственият писател в топ 10 на „Форбс” за влиятелни личности

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

e4fcb416e4677643a719927afdc97

Две книги за волята да надмогнеш обстоятелствата

Книжните портрети и автобиографии са търсено четиво Жанрът бележи разцвет – може би такива личности …