На фокус
Начало / България / „Mодерното робство“ е темата на нов студентски литературен конкурс

„Mодерното робство“ е темата на нов студентски литературен конкурс

„Mодерното робство“ е темата на националния литературен конкурс, организиран от студентския съвет  на СУ „Св. Климент Охридски “. Направленията са – бял стих, класически стих и белетристика, като не се допуска участие в различни жанрове. Крайният срок за участие е 12 април.

„Темата е специално избрана, така че да позволява широко тълкуване и да кореспондира с посланието, което отправя Студентски съвет – да бъдем отговорни към себе си и другите“, се казва в прессъобщението на организаторите.

Участие могат да вземат всички студенти в български университети и всички ученици в последен клас в български училища.

Журито е в състав: Марин Бодаков, Йордан Ефтимов, Деспина Василева, Камелия Кондова и Елена Денева. Голямата награда е издаване на книга, като тя може да се присъди и на група от автори. Първо и второ място във всяка от категориите е парична награда. Предвидена е награда на публиката, както и възможност за публикация в „Литературен вестник”, а Националната библиотека ще подари 18 книги на участници, които изпъкнат с произведенията си.  Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 25 и 26 април. Подробности на students.uni-sofia.bg.

Прочетете още

el

Български роман ще излезе в САЩ

Знае се победителят от конкурса на Фондация „Елизабет Костова” Изборът през 2022-а падна върху Русана …