На фокус
Начало / Свят / Ще има четвърти филм по „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Ще има четвърти филм по „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът

Американската класика „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът ще бъде адаптирана на големия екран за четвърти път, съобщи „Индипендънт“. Продуцент ще бъде Ейми Паскал, бивша изпълнителна директорка на „Sony Pictures Entertainment“. Сара Поли – режисьорка, сценаристка и актриса – ще напише сценария.

Олкът публикува „Малки жени“ в два тома през 1868 и 1869 г. Вторият е със заглавие „Добри съпруги“. Историята проследява съзряването от момичета в жени на четирите сестри Марч – Мег, Джоу, Бет и Ейми. Действието се развива в годините след Гражданската война в САЩ. Книгата е слабо базирана на живота на авторката и трите й сестри. Макар Олкът да го пише едва за няколко месеца, притискана от издатели, заглавието се превръща в класика. Впоследствие писателката пише и продълженията „Малки мъже“ и „Синовете на Джоу“.

Последната екранизация на „Малки жени“ е през 1994 г. с участието на Уинона Райдър, Сюзън Сарандън, Кирстен Дънст и Клеър Дейнс. Преди това изданието е адаптирано през 1949 и през 1933 г. Засега не е ясно кога ще започнат снимките на версията на Паскал и Поли и кога зрителите могат да я очакват в кината.

Свързани заглавия
Луиза Мей Олкът: Много от най-смелите са незнайни и не получават достатъчно признание. Но това не намалява красотата на делата им

Книги от Луиза Мей Олкът тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Dobri saprugi-1

Сестрите Марч се завръщат в „Добри съпруги“

Втора част на вечната класика на Луиза Мей Олкът ни събира с любимите момичешки персонажи, …