Начало / Читатели / „Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ от Мери Макниър (ревю)

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ от Мери Макниър (ревю)

Десислава ВЕЛИНОВА

Малък град с големи уши и ококорени очи. Двама  – един мълчалив мъж с голямо сърце и една жена с отдадена, но ранена душа. И двамата са белязани от миналото, което още отнема съня им нощем. И двамата са изправени пред избора  – дали да продължат напред с живота си или да се оставят на раните да ги дърпат назад.

Когато Али Бекет взима нелекото решение да се завърне в семейната вила край езерото Бътърнът заедно със своя син, тя не е напълно убедена дали постъпката й е подтикната от желанието й да започне отново на по-уединено място или защото иска да избяга от реалността. Дните й са изпълнени с колебания, нощите – със страхове. Най-голямото й притеснение е синът й Уайът, който оттук насетне ще расте без баща. Край езерото обаче тя среща стара приятелка, която успява да разсее несигурността и да й вдъхне кураж, поне за малко.

Край езерото Али среща и някой друг – мистериозният съсед Уокър Форд. Той не обича компании и е странна птица, но Али скоро разбира какво се крие под студената маска.

Романът на Мери Макниър носи духа на „Вкусът на мечтите“ и „Градина на желанията“ от Сара Адисън Алън, макар да му липсва магичния елемент. „Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ е роман за втория шанс, който животът понякога дава, и най-вече за смелостта да го грабнеш и да заживееш отново с пълни сили, без съжаления.

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

220354_b

Ю Несбьо и Хари Хуле са в най-добрата си форма

„Нож“ е 12-ата история с един общ герой Логично е да се запитаме може ли …