Начало / Читатели / „Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ от Мери Макниър (ревю)

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ от Мери Макниър (ревю)

Десислава ВЕЛИНОВА

Малък град с големи уши и ококорени очи. Двама  – един мълчалив мъж с голямо сърце и една жена с отдадена, но ранена душа. И двамата са белязани от миналото, което още отнема съня им нощем. И двамата са изправени пред избора  – дали да продължат напред с живота си или да се оставят на раните да ги дърпат назад.

Когато Али Бекет взима нелекото решение да се завърне в семейната вила край езерото Бътърнът заедно със своя син, тя не е напълно убедена дали постъпката й е подтикната от желанието й да започне отново на по-уединено място или защото иска да избяга от реалността. Дните й са изпълнени с колебания, нощите – със страхове. Най-голямото й притеснение е синът й Уайът, който оттук насетне ще расте без баща. Край езерото обаче тя среща стара приятелка, която успява да разсее несигурността и да й вдъхне кураж, поне за малко.

Край езерото Али среща и някой друг – мистериозният съсед Уокър Форд. Той не обича компании и е странна птица, но Али скоро разбира какво се крие под студената маска.

Романът на Мери Макниър носи духа на „Вкусът на мечтите“ и „Градина на желанията“ от Сара Адисън Алън, макар да му липсва магичния елемент. „Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ е роман за втория шанс, който животът понякога дава, и най-вече за смелостта да го грабнеш и да заживееш отново с пълни сили, без съжаления.

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“  тук

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …