Начало / Свят / Поетесата Анджи Естес получи приза „Кингсли Туфтс“

Поетесата Анджи Естес получи приза „Кингсли Туфтс“

Поетесата Анджи Естес получи престижния приз „Кингсли Туфтс“, съобщи foxnews.com. Тя беше наградена за книгата си „Enchantee“. Естес прибавя 100 000 долара към сметката си. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 16 април в университета „Claremont Graduate University“.

„The Kingsley and Kate Tufts Poetry Award“, както е цялото наименование на отличието, е едно от най-доходонсните в категорията си. То се връчва на поети в средата на тяхната кариера. Наградата носи името на Кингсли Туфтс, ръководител на корабостроителници и поет от втората поливина на ХХ век, и неговата съпруга Кейт. Призът е учреден през 1993 г. именно от Кейт, след смъртта на нейния съпруг. Първото издание е през 1994 г.

Анджи Естес е американска поетеса и преподавателка. Тя е публикувала 5 сборника и няколко антологии. Носителка е на много награди, сред които „FIELD Poetry“, „Alice Fay di Castagnola Prize“ и др. През 2010 г. беше номинирана за „Пулицър“. Преподавала е в „California Polytechnic State University“, „Oberlin College“, „The Ohio State University“ и „University of Oregon“.

Свързани заглавия
Афа Майкъл Уийвър беше отличен с наградата „Kingsley Tufts Poetry Award“ с премия 100 000 долара

 

Фото: angieestes.com