На фокус
Начало / България / „Джурасик парк“ отново е в книжарниците

„Джурасик парк“ отново е в книжарниците

Излезе ново издание на емблематичния роман на Майкъл Крайтън „Джурасик парк“. Сега издател е „Пробук“. Книгата  е публикувана на английски през 1990 г., а три години по-късна Спилбърг засне едноименния филм.

Майкъл Крайтън е роден на 23 октомври 1942 г. в Чикаго, Илинойс, САЩ. Когато е шестгодишен, семейството му се преселва в Рослин, предградие на Ню Йорк. На 14-годишна възраст публикува в “Ню Йорк Таймс” своите пътни бележки и оттогава винаги е чувствал привличане към литературата. През 1960 г. завършва училище и постъпва в Харвард с намерението да учи за писател. Но стилът му непрекъснато е предизвиквал забележки от професорите и оценките му винаги били много ниски. Той предположил, че проблемът със стила не е в него, а в преподавателите и им пробутал като своя разработка едно есе на Джордж Оруел. Професорът поставил на Оруел оценка три плюс и Майкъл окончателно се убедил, че Харвардските мерки не са за него.

Крайтън е един от най-популярните писатели в света и книгите му са преведени на над 36 езика, с продадени над 250 милиона копия. Сред десетките романи, които е написал са „Плячка”, „Щамът Андромеда”, „Джурасик парк” и „Изгубеният свят”. Той е създател и на хитовия телевизионен сериал „Спешно отделение”. По неговите книги са заснети тринадесет кинофилма. Майкъл Крайтън умира през 2008 г. след заболяване, което е пазил в тайна от обществеността до последните дни от живота си.

Свързани заглавия

Книги с променен финал на екрана

Преиздават книги на Майкъл Крайтън от студентските му години

И Майкъл Крайтън пишел под псевдоним

Нов роман на Майкъл Крайтън излиза през есента

„Джурасик парк“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

212099_b

Безжалостно напрежение в „Сфера“ на Майкъл Крайтън

Виктория Алберт, „Хеликон-Витоша“ Напрегнато и завладяващо пътешествие в дълбините на океана, специално за всички почитатели …