Начало / Свят / И Майкъл Крайтън пишел под псевдоним

И Майкъл Крайтън пишел под псевдоним

Темата за псевдонимите в литературата напоследък е актуална, след като стана ясно, че Дж. К. Роулинг е публикувала криминален роман под името Робърт Галбрайт през април. Авторът на „Джурасик парк” Майкъл Крайтън, също писал под псевдоним, докато е бил студент, съобщи huffingtonpost.com.

Крайтън, който почина през 2008 г., не искал професорите му по медицина да разбират с какви ангажиращи проекти се захваща. Затова той публикувал първите си творби през 60-те години на ХХ век като Джон Ланг. Също така има произведения под псевдонимите Джефри Хъдсън и Майкъл Дъглас. Сега тези произведения ще бъдат преиздадени в електронен формат от „Open Road Media”. Поредицата ще бъде наречена „The Med School Years”.
Чак след 1972 г. Крайтън започва да използва истинското си име.

Майкъл Крайтън е американски писател, сценарист и продуцент, роден през 1942 г. Писал е в жанровете научна фантастика и трилъри. Най-известен е с историята си за „Джурасик парк”. Продадени са над 200 милиона копия от негови творби в цял свят. От Крайтън в родните книжарници могат да бъдат намерени още „Пиратски ширини”, „Състояние на страх”, „Жертвата” и др.

Книги от Крайтън тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …