Начало / Свят / Детски писател се извини за антихомосексуална тирада

Детски писател се извини за антихомосексуална тирада

Авторът на книги за деца Робърт Мъчамор се извини за свои обидни коментари срещу жените с хомосексуална ориентация, съобщи „Гардиън“. Той допълни, че за да не бъде голословен, ще дари и малко над 10 000 паунда на организации, защитаващи правата на ЛГБТ общността.

Мъчамор направи гневните коментари в своя профил във „Фейсбук“. Писателят отишъл да гледа с приятели филма по едноименния бестселър „Петдесет нюанса сиво“ от Е Л Джеймс и бил ядосан от:„малка, но шумна група лесбийки (с други думи, грозни жени с къса коса, предполагам са лесбийки, или поне не са се доближавали до пенис от доста дълго време), които крещяха: „Вие сте изнасилвачи“ на всички мъже, които влизаха в киносалона.“

Вчера Мъчамор се извини и обяви, че ще дари 10 220 долара – по един за всеки негов последовател в „Туитър“ – на организации, защитаващи правата на ЛГБТ общността. Писателят заяви:

„Вместо да се оправдавам и да обяснявам колко добър човек съм и как имам много гей приятели, реших да направя нещо, което наистина да направи разлика в животите на хората с алтернативна сексуална ориентация. Много хора ще продължат да ме наричат лицемер и егоистичен задник, който се опитва да откупи вината си. Всъщност са прави, но каквото и да си мислят за мен, поне ще има действителни хора, които ще се възползват от дарението ми и ще видят, че извинението ми не е просто думи. За да бъда пределно ясен, трябва да отбележа, че не се извинявам на групата жени, които ме наричаха изнасилвач. Извинявам се за идиотските си коментари, характеризиращи лесбийките като „грозни жени с къса коса“.

Робърт Мъчамор е роден през 1972 г. Известен е с поредиците си за деца „CHERUB” и „Henderson’s Boys ”. Книгите от серията „CHERUB” са продадени в над 7 милиона копия в цял свят.

Свързани заглавия
Книгите на детски писател махнати от училищна библиотека

Прочетете още

195277_b

Втората книга от гледната точка на Грей излиза догодина

Е. Л. Джеймс готви втората част на „Грей“. „Петдесет нюанса по-тъмно. Грей“ ще излезе догодина, …