На фокус
Начало / Свят / Джон Кракауер ще публикува книга за поредица изнасилвания в американски университет

Джон Кракауер ще публикува книга за поредица изнасилвания в американски университет

Джон Кракауер, автор на бестселъра „Сред дивата пустош“, ще публикува книга за поредица изнасилвания на територията на университета в Монтана, САЩ, съобщи „USA Today“. Нехудожественото издание „Missoula: Rape and the Justice System in a College Town“ ще излезе на англоезичния книжен пазар на 21 април.

Кракауер решил да пише по темата след като разбрал, че една от жертвите е жена, която е близка приятелка на него и съпругата му. В изявление, авторът сподели:

„Бях бесен на себе си, че години наред съм бил толкова неинформиран за този проблем. Четох много и разговарях с жертви на изнасилвания, които се съгласиха да споделят историите си. Колкото повече слушах разказите на тези жени, толкова повече се разстройвах.“

Кракауер е писател и алпинист, роден през 1954 г. Пише нехудожествени книги, свързани най-често с планинското изкачване. На българските са преведени бестселърите му „В разредения въздух“ и „Сред дивата пустош“.

Книги от Джон Кракауер тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Февруари_1140x403-2

Акцентите на февруари – здраве, мода, екшън и игра!

Четирите книги на месец февруари обещават здравословно всекидневие, разходка по подиумите на висшата мода и коридорите на …