Начало / Свят / Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Новата книга на Харпър Лий, „Go Set a Watchman“, която ще излезе през лятото, както и класиката й от 1960 г. „Да убиеш присмехулник“, трябвало да бъдат части от трилогия, съобщи „Гардиън“. Така твърди Андрю Нюрнберг, който се занимава с международните права на писателката от 2013 г. Идеята била първо да излезе „Да убиеш присмехулник“, след това къс междинен роман, и накрая „Go Set a Watchman“. Това ставало ясно от кореспонденция на Лий и тогавашния й агент.

Нюрнберг определи спекулациите, че 88-годишната писателка е манипулирана за публикуването на романа, като „пълни глупости“. Той каза:

„Тук не става въпрос за някой, болен от деменция, който е воден на разходка в градината всеки ден. Клиентката ми е все още активна, забавна и обича да имитира К. С. Луис.“

Новината за „Go Set a Watchman“ излезе в публичното пространство във вторник тази седмица и бързо превзе литературните страници. Въпреки че ще излезе чак през юли, книгата вече е най-поръчваната от „Амазон“, като втора позиция заема „Да убиеш присмехулник“. Агентът добави, че в началото Лий не била уверена дали романът трябва да бъде публикуван:

„В началото не мислеше, че „Go Set a Watchman“ си заслужава да се публикува. Питаше ни дали книгата е добра и дали сме сигурни, че си струва да излезе. След като й отговорихме положително, ни позволи да продължим напред. Тя просто беше много изненадана от откритието и учудена от факта, че някой би се интересувал от нейна книга, писана чак през 50-те години.“

Свързани заглавия
Продажбите на „Да убиеш присмехулник“ скочиха с 6 600%

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Go Set a Watchman“ на Харпър Лий въодушеви социалните мрежи

„Да убиеш присмехулник“ тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …