На фокус
Начало / Свят / Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Новата книга на Харпър Лий трябвало да бъде част от трилогия

Новата книга на Харпър Лий, „Go Set a Watchman“, която ще излезе през лятото, както и класиката й от 1960 г. „Да убиеш присмехулник“, трябвало да бъдат части от трилогия, съобщи „Гардиън“. Така твърди Андрю Нюрнберг, който се занимава с международните права на писателката от 2013 г. Идеята била първо да излезе „Да убиеш присмехулник“, след това къс междинен роман, и накрая „Go Set a Watchman“. Това ставало ясно от кореспонденция на Лий и тогавашния й агент.

Нюрнберг определи спекулациите, че 88-годишната писателка е манипулирана за публикуването на романа, като „пълни глупости“. Той каза:

„Тук не става въпрос за някой, болен от деменция, който е воден на разходка в градината всеки ден. Клиентката ми е все още активна, забавна и обича да имитира К. С. Луис.“

Новината за „Go Set a Watchman“ излезе в публичното пространство във вторник тази седмица и бързо превзе литературните страници. Въпреки че ще излезе чак през юли, книгата вече е най-поръчваната от „Амазон“, като втора позиция заема „Да убиеш присмехулник“. Агентът добави, че в началото Лий не била уверена дали романът трябва да бъде публикуван:

„В началото не мислеше, че „Go Set a Watchman“ си заслужава да се публикува. Питаше ни дали книгата е добра и дали сме сигурни, че си струва да излезе. След като й отговорихме положително, ни позволи да продължим напред. Тя просто беше много изненадана от откритието и учудена от факта, че някой би се интересувал от нейна книга, писана чак през 50-те години.“

Свързани заглавия
Продажбите на „Да убиеш присмехулник“ скочиха с 6 600%

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Go Set a Watchman“ на Харпър Лий въодушеви социалните мрежи

„Да убиеш присмехулник“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …