Начало / Свят / Мишел Уелбек няма да промотира новия си роман, напуска Париж

Мишел Уелбек няма да промотира новия си роман, напуска Париж

Скандално известният френски писател Мишел Уелбек  няма да промотира  новия си роман „Soumission“ („Подчинение“), действието на който се развива в ислямизирана Франция през 2022 г., съобщи БГНЕС, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.  Новината идва от агента на писателя Франсоа Самюелсон.

Според Самюелсон, Уелбек е „дълбоко потресен от смъртта на приятеля си Бернар Марис“, един от акционерите на сатиричното издание „Шарли ебдо“, който загина от ръцете на терористите. Писателят е решил да напусне Париж за известно време, за да остане сам със себе си сред природата.

По трагична случайност, новата книга на един от най-популярните съвременни френски писатели бе пусната в продажба в сряда – в същия ден, когато бе извършена терористичната атака срещу „Шарли ебдо“, при която загинаха 12 души.

В последния брой на „Шарли ебдо“ в сряда беше публикувана карикатура на самия Мишел Уелбек, а няколко колони бяха посветени на неговия роман „Подчинение“. През седмицата, Уелбек не спря да дава интервюта по повод публикуването на новата му книга, отговаряйки на многобройните нападки на критиците. Сега той възнамерява за известно време да преустанови напълно изявите си в медиите.

Свързани заглавия

Мишел Уелбек: Реално е Франция да бъде управлявана от ислямско правителство

Мишел Уелбек отново провокира – представя Франция с президент мюсюлманин в новия си роман
Мишел Уелбек: Моралният характер на хората е зададен и остава фиксиран до смъртта им
Излиза нов предизвикателен роман на Уелбек

Книги от Мишел Уелбек тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

61431922

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (15 май – 21 май)

Ето нещо любопитно в художествения раздел на тази класация – „Fourth Wing“ от Ребека Ярос. Хареса …