Начало / Свят / Почина американската писателка Мишел Серос

Почина американската писателка Мишел Серос

Американската писателка Мишел Серос почина, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Тя беше на 48 години. Причина за нейната смърт е рак. Серос беше писателка, поетеса и сатирик на съвременните социални проблеми, важна фигура на литературната сцена на Лос Анджелис.

Серос завършва престижния университет „UCLA“. Вдъхновява се да пише от писателката Джуди Блум. Популярни нейни книги са „Chicana Falsa and Other Stories of Death Identity and Oxnard“, „How to be a Chicana Role Model“ и „¡Scandalosa!“. Изявявала се и като мотивационен говорител, като е изнасяла лекции и семинари в различни училища и университети.

Основна тема в творчеството на Серос е латино културата в САЩ. Нейната книга „Chicana Role Model“ е сред любимите на китариста на „Ред Хот Чили Пепърс“, Флий.

„Изсраснах с юношеската литература. Направи ми впечатление, че много книги за латино културата са еднотипни, на едни и същи теми. Винаги ставаше въпрос за махали, граници и вино. Исках да напиша друг тип книги, за друга страна на живота на тези хора, която не присъства в масовите медии“, сподели Серос през 2006 г.

Фото: facebook.com/pages/Michele-Serros

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …