Начало / България / Първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг е все още свободна за България

Първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг е все още свободна за България

„The End of Power“ на Мойзес Наим – първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг, е все още свободна за България, съобщи агенция „Антея”, която работи в сферата на книгоиздаването и TV и DVD лицензирането в България.

Марк Зукърбърг- собственикът на социалната мрежа „Фейсбук”, нарече 2015 година на книгите, като си постави за лична цел да прочете по една книга на всеки 2 седмици, която ще публикува в своя профил, споделян от над 30 милиона души. Литературният клуб вече има над 150 000 почитатели, а тиражът на „The End of Power“ беше изчерпан за часове.

Основната идея на книгата на Наим е, че вертикалната власт, каквато я познаваме – се разпада. На нейно място идва нов тип хоризонтална власт, и в полза на тази теза авторът привежда множество примери и неоспорими аргументи. Тази нова среда разкрива шансове за различен вид организации, бизнеси, медии, всякакви инициативи, но съдържа в себе си и опасност от нестабилност. В нея по-лесно се разрастват както добрите, така и лошите идеи. Изключително интересни са визиите на автора за възможни варианти за бъдещето на обществото в краткосрочна и по-дългосрочна перспектива.

Мойзес Наим, роден през 1952 г., е почетен член на изследователската организация за международна политика „Carnegie Endowment for International Peace“. Неговите статии се публикуват в медии в цял свят, а е написал и над 10 книги. През 2013 г. британското списание „Prospect“ го определи за един от  водещите световни мислители. През 2014 г. д-р Наим беше класиран между 100-те най-влиятелни лидери на мисълта от института „GDI Gottlieb Duttweiler Institute“ заради проучванията, свързани с последната му книга, „The End of Power“ (Краят на властта).

Свързани заглавия

Тиражът на книга бе изчерпан за часове заради читателския клуб на Зукърбърг

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …