Начало / Свят / Ще бъде направен сериал по епичната поема „Беулф”

Ще бъде направен сериал по епичната поема „Беулф”

Епичната староанглийска поема „Беулф” ще бъде адаптирана на малкия екран, съобщи „Гардиън”. По нея ще бъде направен телевизионен сериал от компанията ITV. Продукцията от 13 епизода ще включва впечатляващи и вълнуващи битки, сблъсъци и преследвания в борбата на едноименния герой с чудовище и дракон, обещават от компанията.

„Беулф“ е староанглийска поема, датираща от XI век. Считана е за едно от най-важните произведения в англосаксонската литература. Действието се развива в Скандинавия. Беулф се притича на помощ на селище, нападано от чудовище, наречено Грендел. Беулф го побеждава, а впоследствие посича и неговата майка. 50 години по-късно Беулф успява да победи дракон, който обаче го ранява смъртоносно.

Успехът на сериала „Игра на тронове”, по сагата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед”, вдъхнови телевизионните компании да правят епични фентъзи продукции. ITV ще направи и сериал от 10 части, базиран на „Доктор Джекил и Мистър Хайд” от Робърт Луис Стивънсън. Сценарият ще бъде дело на актьора и комедиант Чарли Хигсън.

Ще бъде заснета и телевизионна поредица, слабо базирана на романа „Франкенщайн” от Мери Шели. В „Frankenstein Chronicles” главната роля ще играе популярния актьор Шон Бийн.

Свързани заглавия
Превод на „Беулф“ от Дж. Р. Р. Толкин ще бъде публикуван близо 90 години след своето написване

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

403706160_721536976687762_289316711754404712_n

Дом, пълен с красиви класики, е благословия

Избираме няколко за топла и романтична Коледа Библиотеката вкъщи се пълни неусетно, изведнъж започваме да …