Начало / Свят / Стивън Хокинг иска да бъде злодей във филм за Джеймс Бонд

Стивън Хокинг иска да бъде злодей във филм за Джеймс Бонд

Стивън Хокинг иска да бъде злодей във филм за Джеймс Бонд, съобщи huffingtonpost.com. Хокинг, един от най-великите съвременни учени, страда от амиотрофична латерална склероза, която е отнела гласа му и възможността да се движи. Той обаче смята, че точно болестта му го прави идеален за архивраг на агент 007.

„Моята идеална роля би била на злодей във филм за Джеймс Бонд. Инвалидната количка и компютърният глас се вписват идеално. Използвам генератор на речта, който обаче ми дава американски акцент. В началото ме притесняваше, но го запазих, и сега гласа ми е моя запазена марка“, сподели Хокинг.

Скоро се очаква да започнат снимките по поредния шпионски екшън за героя на Ян Флеминг. Досега се смяташе, че Кристоф Валц е фаворит за злодея в лентата, но изглежда, че австрийския актьор има сериозна конкуренция. Все пак, както е казал самият Хокинг:

„Никой не може да устои на идеята за един сакат гений“

Независимо дали Хокинг участва в новия филм за Бонд, той вече е оставил ярка следа не само в науката, но и в популярната култура. Физикът се е снимал в реклами, участвал е в песни на легендарната рок група „Пинк Флойд“ и са правени документални филми за него и неговото творчество.

Свързани заглавия
Стивън Хокинг се включи в „Предизвикателството ледена кофа“
Стивън Хокинг: Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание
Стивън Хокинг: Трябва да гледаме към звездите, а не под краката си

Книги от Стивън Хокинг тук

Книги за Джеймс Бонд тук и тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …