Начало / Свят / Стивън Хокинг се включи в „Предизвикателството ледена кофа“

Стивън Хокинг се включи в „Предизвикателството ледена кофа“

Стивън Хокинг, се включи в набралото огромна популярност „Предизвикателство на ледената кофа“ (Ice Bucket Challenge), съобщи британската преса. Световноизвестният физик, който от години страда от от амиотрофична латерална склероза (ALS) обяви подкрепата си за събиране на средства за страдащите от същата болест.

Той обаче не бе залят с ледена кофа.

„Миналата година прекарах тежка пневмония и е рисковано да го направя. Децата ми Робърт, Луси и Тим обаче ще се подложат на предизвикателството“, каза във видеото Хокинг.

От няколко месеца предизвикателството завладя социалните медии, като световни звезди и обикновени хора се заливат с ледена вода. Причината е, че при шока от допира на леда до кожата за секунди тялото се парализира, точно какъвто е един от симптомите на болестта. До момента в сметките на ALSа.org са постъпили над $95 млн.

Сред писателите вече се включиха Брендън Сандерсън, Стивън Кинг, Джон Гришам, Джордж Р. Р. Мартин, Нийл Геймън, Сандра Браун, Дийпак Чопра, Робърт Кийосаки, Доналд Тръмп и много други.

На фона на „Лед Цепелин“ от Канзас своето послание към всички почитатели да дарят средства отправи и авторът на „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ Иво Иванов.

Свързани заглавия:

Джордж Р. Р. Мартин пое щафетата от Нийл Геймън и се заля с кофа лед

И писатели се включиха в Предизвикателство с ледена кофа

Книги от Стивън Хокинг тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …