Начало / Свят / Кърк Дъглас публикува сборник с поезия

Кърк Дъглас публикува сборник с поезия

Живата легенда на американското кино Кърк Дъглас публикува сборник с поезия, съобщи „USA Today“. Творбата е озаглавена „Life Could Be Verse: Reflections on Love, Loss, and What Really Matters“ и е издадена от „Health Communications“. Произведението е на англоезичния книжен пазар от днес. Дъглас публикува книгата по повод предстоящия му 98-ми рожден ден на 9 декември.

Чрез стихове и фотографии актьорът разказва спомени и емоции от своя дълъг и продуктивен живот – както в личен, така и в професионален аспект. В сборника са включени поеми за голяма му любов – втората му съпруга Ан, с която са заедно вече 60 години – и четиримата му сина, докато са били още малки. Има и произведения, разкриващи скръбта на Дъглас след смъртта на най-малкия му син, и такива за актриси като Марлене Дитрих, Бриджит Бардо и Лорън Бакол. Думите на Дъглас са комични, сантиментални, романтични и понякога болезнени.

Кърк Дъглас е роден през 1916 г. Той е един от най-великите американки актьори. Завинаги ще се помни епичния му филм „Спартак“. Други известни ленти с негово участие са „Одисей“, „Викингите“, „Злодеят“, „20 000 левги под водата“. Той е един от последните живи представители на златната ера на „Холивуд“. Неговият син Майкъл Дъглас също е известен актьор.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …