Начало / Свят / Кърк Дъглас публикува сборник с поезия

Кърк Дъглас публикува сборник с поезия

Живата легенда на американското кино Кърк Дъглас публикува сборник с поезия, съобщи „USA Today“. Творбата е озаглавена „Life Could Be Verse: Reflections on Love, Loss, and What Really Matters“ и е издадена от „Health Communications“. Произведението е на англоезичния книжен пазар от днес. Дъглас публикува книгата по повод предстоящия му 98-ми рожден ден на 9 декември.

Чрез стихове и фотографии актьорът разказва спомени и емоции от своя дълъг и продуктивен живот – както в личен, така и в професионален аспект. В сборника са включени поеми за голяма му любов – втората му съпруга Ан, с която са заедно вече 60 години – и четиримата му сина, докато са били още малки. Има и произведения, разкриващи скръбта на Дъглас след смъртта на най-малкия му син, и такива за актриси като Марлене Дитрих, Бриджит Бардо и Лорън Бакол. Думите на Дъглас са комични, сантиментални, романтични и понякога болезнени.

Кърк Дъглас е роден през 1916 г. Той е един от най-великите американки актьори. Завинаги ще се помни епичния му филм „Спартак“. Други известни ленти с негово участие са „Одисей“, „Викингите“, „Злодеят“, „20 000 левги под водата“. Той е един от последните живи представители на златната ера на „Холивуд“. Неговият син Майкъл Дъглас също е известен актьор.

Прочетете още

913C+MR3S5L._AC_UF1000,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 юли – 14 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (21 седмици в класацията) 2. „All …