Начало / Свят / Боно стана герой на комикс

Боно стана герой на комикс

Вокалът на рок групата „U2“, Боно, стана поредната знаменитост, която се превръща и в комиксов герой, съобщи mediabistro.com. Графичният роман „Fame: Bono“ е публикуван от „Bluewater Productions“. Автор е Майкъл Фризъл, а илюстрациите са дело на Дейвид Фризъл и Джейфри Хашим. Комиксът е биографичен и проследява живота и кариерата на певеца.

„Боно е възхитителен артист. Едновременно рок звезда и посланик на добра воля. Неговото творчество издържа на теста на времето. Писането за групата „U2“ е трудна задача. Те са се променяли толкова често през годините, а благотворителната им дейност е също отделен нюанс от това, с което се занимават. Стилът им е толкова многопластов, че е труден за дефиниране. Боно не е като някои знаменитости, които са само медийни звезди. Той е скромен човек – тръгнал е от една раздирана от конфликти Ирландия и е покорил света, станал е вдъхновение за толкова много хора“, коментира авторът Фризъл.

Творбата вече е на англоезичния книжен пазар, но се разпространява единствено в сайта comicfleamarket.com. Тя е публикувана както в печатен, така и в електронен формат.

„U2“ са ирландска рок група, създадена през 1976 г. Официалните членове са Пол Хюстън (Боно), Дейв Евънс (The Edge), Адам Клейтън и Лари Мълън-младши. От техни албуми са продадени над 150 милиона копия в цял свят, получили са 22 награди „Грами“. „U2“ са известни с факта, че често експериментират със своето звучене. Текстовете им  засягат лични проблеми или социополитически теми.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …