На фокус
Начало / България / Людмила Миндова представя „Тамбос“ в „Хеликон-Русе“

Людмила Миндова представя „Тамбос“ в „Хеликон-Русе“

Людмила Миндова ще представи стихосбирка  си „Тамбос“ на 26 ноември. Премиерата ще е в „Хеликон-Русе“ от 18,30 часа. Книгата е издание на „Жанет-45“.

Миндова е родена през 1974 в Русе. През 1998 г. завършва Славянска филология в Софийския университет, а през 2005 г. защитава дисертация върху хърватската барокова литература. Автор е на стихосбирките „Блус по никое време“ (Сиела, 2010) и „Тамбос“ (ИК „Жанет 45“, 2014), и на монографията „Гласът на барока. Иван Гундулич и хърватската барокова норма“ (Алтера, 2011). В неин превод са публикувани книги на Данило Киш, Дубравка Угрешич, Йосип Ости, Симо Мраович, Миро Гавран, Алеш Дебеляк и др. Един от основателите на сайта „Открита литература“.

„Людмила Миндова пише на ръба на личното и политическото, в тази точка на болезнено срещане, което май е единственото възможно писане днес и тук. Тук, където „историята дерайлира отгоре ми“, където „разпродават детството ми на безценица тези, които“… Гневност и крехкост, уязвимост и съпротива има в тази етика и поетика, повече средноевропейска, отколкото наша. И още – внезапни чудеса на всекидневието като в любимото ми късо стихотворение „Облак“, казва Георги Господинов.

„Тамбос“ тук

Книги от Людмила Миндова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uni

Списъкът на Шиндлер – още жертви и прекършени съдби

Книгата излиза преди 41 години и се превръща във феномен Бестселърът, който се превърна успешно …