Начало / Класации / Книгите на 2014 г. според „Амазон“ (топ 10)

Книгите на 2014 г. според „Амазон“ (топ 10)

Макар да сме едва в средата на ноември, от онлайн търговската компания „Амазон“ вече публикуваха своя списък с най-добрите произведения за 2014 г., съобщи sheknows.com. Екипът прочита над 500 произведения всяка година, за да избере топ 10.

Ето и класацията:

1.    „Everything I Never Told You“ (Всичко, което не ти казах) от Селест Енг. Този красив роман ни разказва за особена тийнейджърка, чийто родители са от различни раси. Действието се развива в Средния запад в САЩ през 70-те години на миналия век.

2.     „All the Light We Cannot See“ (Цялата светлина, която не можем да видим) от Антъни Доер. Омагьосваща история за сляпо френско момиче и момче от Германия, които се опитват да си обяснят света в навечерието на Втората световна война.

3.    „In the Kingdom of Ice“ (В кралството на леда) от Хамптън Сайдс. Една приключенска книга с романтични и трилър елементи.

4.    „The Short and Tragic Life of Robert Peace“ (Краткият и трагичен живот на Робърт Пийс) от Джеф Хобс. Автобиография за расови и класови различия и за значението на приятелството.

5.    „Redeployment“(Преразпределение) от Фил Клей. Една творба за войник, преживял ада, който се опитва да се адаптира към ежедневието у дома.

6.    „Revival“ (Възраждане) от Стивън Кинг. Кинг се връща съм корените си с този смразяващ хорър.

7.    „Savage Harvest“ (Дивашка жътва) от Карл Хофман. Разказ за канибали, колониализъм и неуспешния опит на Майкъл Рокфелер да намери примитивно изкуство.

8.    „The Book of Unknown Americans“ (Книгата на незнайните американци) от Кристина Енрикес. Драматичната история на латиноамериканско емигрантско семейство.

9.    „Big Little Lies“ (Големи малки лъжи) от Лейн Мориарти. Отново роман на авторката на бестселъри Мориарти за австралийски семейства и тайните, които те пазят.

10.    „Station Eleven“ (Гара Единадесет) от Емили Сейнт Джон Мандъл. Развиващ се в недалечно бъдеще, този апокалиптичен роман показва общество, което едновременно се подиграва и скърби за своите предшественици.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …