Начало / Свят / Марк Майдоуник е отличен с наградата на Британското кралсто общество за научна литература

Марк Майдоуник е отличен с наградата на Британското кралсто общество за научна литература

Марк Майдоуник – водещ и учен, беше отличен с наградата на Британското кралсто общество за научна литература, „Royal Society Winton Prize“, съобщи thebookseller.com. Той получи приза за творбата си „Stuff Matters“. Майдоуник, както и останалите 5 номинирани писатели, прибавиха към сметката си 25 000 паунда и участваха в публична дискусия на церемонията по награждаването.

„Stuff Matters: The Strange Stories of the Marvellous Materials that Shape Our Man-made World“ излезе през март тази година. Книгата представлява анализ на материалите, с които хората се сблъскват всеки ден и влиянието им във всички аспекти на живота – от молекулно до социално ниво. Екипът на журито е взел единодушно решение, че това произведение е най-доброто от номинираните.

Марк Майдоуник е професор и изследовател в  „University College London“. Той е направил няколко документални филма, а също негови лекции са излъчвани в различните медийни канали на Би Би Си. 45-годишният учен работи и с различни музеи и библиотеки по проекти, свързани с материалите.

Свързани заглавия
Шон Карол спечели „Royal Society Winton Prize”
Джеймс Глик спечели награда „Royal Society Winton prize” за научна книга

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …