Начало / България / Новият роман на Елиф Шафак ще бъде в българските книжарници от 8 ноември

Новият роман на Елиф Шафак ще бъде в българските книжарници от 8 ноември

България е третата страна, в която ще излезе романът „Майстора на куполи“ на Елиф Шафак, съобщи „Егмонт“. Книгата е писана на турски и публикувана миналата година от издателство „Doğan Kitap“. На англоезичния пазар новият роман на Шафак ще бъде от 6 ноември, а на българския два дни по-късно – от 8 ноември. Първоначално информацията беше, че книгата ще бъде публикувана през юни т.г. Предстои  „Майстора на куполи“ да бъде издадена в още 12 държави, сред които Германия, Франция, Дания. 

Разкошен и пищен, новият роман от Елиф Шафак е пленил очарованието на Истанбул, града на два континента, който възпява. Той е едновременно космополитен и интригуващ, груб, но въпреки това елегантен, изобилстващ от любов и жестокост – ярък и жив. Изтъкан от всички цветовете на Османската империя, от времето когато Истанбул е пулсиращ от живот център на цяла цивилизация, „Майстора на куполи” е магичен и въздействащ разказ за едно момче и неговия слон, попаднали в свят на чудеса и опасности.

Елиф Шафак е най-четената писателка на Турция, утвърден автор на 12 книги, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул” и „Чест”.  Творбите й са преведени на над 40 езика, а нейни политически  коментари са публикувани в престижни издания като „Ню Йорк Таймс“, Гардиън, „Тайм“ и др. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и  определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма,  пацифист, жена и майка.

Свързани заглавия

„Егмонт“ пуска серия романтични романи, най-новият роман на Шафак излиза през юни

Елиф Шафак: В света на литературата няма гърци, турци, мюсюлмани или евреи

Елиф Шафак получи престижното отличие на Франция Кавалер на изкуството и литературата

Елиф Шафак: Литературата не може да бъде принизявана до категории като националност или религия

Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията

Елиф Шафак: Вдъхновяват ме противоречивите личности като Форуг Фарохзад

Книгите на Елиф Шафак тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …