Начало / Свят / Излезе биография на Арета Франклин

Излезе биография на Арета Франклин

Нова биография на Арета Франклин е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Творбата е със заглавие „Respect: The Life of Aretha Franklin“ и е дело на признатия музикален критик Дейвид Риц, който помогна за написването на мемоарите на китариста на „Аеросмит“ Джо Пери. Книгата е издадена от „Little, Brown and Company“.

Франклин е родена през 1942 г. Тя е „златното“ дете на баптистки свещеник. Още като тийнейджърка започва да пее госпъл. В тези години ражда двама сина, но ги оставя в Детройт и заминава за Ню Йорк, където търси слава. Началото е тежко, но през 1967 г. продуцент от еврейски произход я кара да се върне към госпъла с албума „Respect“. Плочата е само началото на впечатляваща кариера, белязана от множество хитове и превърнала Франклин в една от най-значимите американски певици.

Макар животът й да не е безметежен, Арета упорито намира път към върха отново и отново. Тя е носителка на 18 награди „Грами“, а от нейни албуми са продадени над 75 милиона копия. Дейвид Риц описва в подробности живота на една легенда в американската популярна култура. Той е също така човекът, който работи с изпълнителката и при изготвянето на мемоарите й, публикувани през 1999 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …