Начало / Свят / Имената на герои в следващите книги на известни писатели се продават на търг

Имената на герои в следващите книги на известни писатели се продават на търг

Популярни писатели дават възможност на читатели да дадат имената си на герои в следващите им книги, съобщи „Гардиън“. За възможността ще се наддава на търг, който ще се проведе в Лондон на 20 ноември. Приходите ще отидат за благотворителната организация „Freedom from Torture“, която помага на жертви на насилие и изтезания.

Инициативата беше стартирана от Джулиан Барнс, който е патрон на „Freedom from Torture“. Примерът му беше последван от писатели като Маргарет Атууд, Зейди Смит, Иън Макюън, Робърт Харис, Кен Фолет, Ханиф Курейши, Трейси Шевалие, Себастиан Фоулкс, Алън Холингхърст, Джоана Тролъп и др.

Това не е първият случай, в който автори дават възможност на читатели да дадат имената си на техни персонажи. През 2005 г. подобен търг беше организиран от сайта „eBay“ за романи на Джон Гришам и Стивън Кинг. Победителят в търга на Кинг срещу 25 100 долара даде името си на героя Рей Хуизенга. По-рано тази година пък двама фена дадоха по 20 000 паунда на резерват за вълци и получиха възможността да бъдат „убити“ от Джордж Р. Р. Мартин в следващите книги от сагата „Песен за огън и лед“.

Прочетете още

IlfIA

Иля Илф: „Вие сте интересен човек! На вас всичко ви е наред. Удивително, с такова щастие и на свобода.”

На 13 април 1937 година, на 39 години, от туберкулоза умира Иля Илф. Единият от …