Начало / Свят / Имената на герои в следващите книги на известни писатели се продават на търг

Имената на герои в следващите книги на известни писатели се продават на търг

Популярни писатели дават възможност на читатели да дадат имената си на герои в следващите им книги, съобщи „Гардиън“. За възможността ще се наддава на търг, който ще се проведе в Лондон на 20 ноември. Приходите ще отидат за благотворителната организация „Freedom from Torture“, която помага на жертви на насилие и изтезания.

Инициативата беше стартирана от Джулиан Барнс, който е патрон на „Freedom from Torture“. Примерът му беше последван от писатели като Маргарет Атууд, Зейди Смит, Иън Макюън, Робърт Харис, Кен Фолет, Ханиф Курейши, Трейси Шевалие, Себастиан Фоулкс, Алън Холингхърст, Джоана Тролъп и др.

Това не е първият случай, в който автори дават възможност на читатели да дадат имената си на техни персонажи. През 2005 г. подобен търг беше организиран от сайта „eBay“ за романи на Джон Гришам и Стивън Кинг. Победителят в търга на Кинг срещу 25 100 долара даде името си на героя Рей Хуизенга. По-рано тази година пък двама фена дадоха по 20 000 паунда на резерват за вълци и получиха възможността да бъдат „убити“ от Джордж Р. Р. Мартин в следващите книги от сагата „Песен за огън и лед“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (нова в класацията) 2. „The Teacher“ …