Начало / Свят / Мартин Еймис: Хитлер е бил асексуален

Мартин Еймис: Хитлер е бил асексуален

Мартин Еймис заяви, че Адолф Хитлер е бил асексуален с нотка буржоазна перверзност. Той даде интервю за британския „Телеграф“ с цел промотиране на новия му роман, „The Zone of Interest“. Книгата засяга интимните взаимоотношения между военнопрестъпник № 1 на ХХ век и неговата асистентка и партньорка Ева Браун.

Действието в романа на Еймис се развива по време на Холокоста и е любовна история в концентрационен лагер. Творбата излезе в края на септември и получи признанието на критиците. Ето какво коментира авторът:

„Според мен, Хитлер е бил асексуален, с нотка буржоазна перверзност. Делата му карат хората да му приписват най-различни извращения като копрофилия или подобни. Аз не смятам, че е било така. Със сигурност, когато създаваш персонаж, пък бил той и историческа фигура, ти подсъзнателно се замисляш как ли се е представял в леглото. Не мога да си представя Хитлер като енергичен любовник.“

Мартин Еймис е роден през 1949 г. Творчеството му се характеризира със остра сатира и черен хумор. Смятан е за един от най-добрите писатели, които не печелят награди. Носи етикет на лошото момче на британската литература главно заради постоянната си критика към действителността в Обединеното кралство. На български са преведени книгите му „Другите”, „Дом за свиждане” и „Пари”.

Свързани заглавия
В писателската кухня: Иън Макюън и Мартин Еймис в съвместно интервю

Мартин Еймис напуска САЩ заради расизма

Мартин Еймис: Трябва да си на сцената дълго, за да се наречеш писател

Мартин Еймис смята фамилията си за бреме

Мартин Еймис иронизира модерното общество в новата си книга

Мартин Еймис: Писането е еротична и весела работа

„Лошите момчета“ в литературата

Дали талантът може да се наследи?

Книги от Мартин Еймис тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

211764_b

Колко малко е нужно, за да бъде човек истински щастлив!

В един дъждовен летен ден от тази незабравима „Добра година“ животът на младия финансист Макс …