Начало / Свят / Мартин Еймис: Хитлер е бил асексуален

Мартин Еймис: Хитлер е бил асексуален

Мартин Еймис заяви, че Адолф Хитлер е бил асексуален с нотка буржоазна перверзност. Той даде интервю за британския „Телеграф“ с цел промотиране на новия му роман, „The Zone of Interest“. Книгата засяга интимните взаимоотношения между военнопрестъпник № 1 на ХХ век и неговата асистентка и партньорка Ева Браун.

Действието в романа на Еймис се развива по време на Холокоста и е любовна история в концентрационен лагер. Творбата излезе в края на септември и получи признанието на критиците. Ето какво коментира авторът:

„Според мен, Хитлер е бил асексуален, с нотка буржоазна перверзност. Делата му карат хората да му приписват най-различни извращения като копрофилия или подобни. Аз не смятам, че е било така. Със сигурност, когато създаваш персонаж, пък бил той и историческа фигура, ти подсъзнателно се замисляш как ли се е представял в леглото. Не мога да си представя Хитлер като енергичен любовник.“

Мартин Еймис е роден през 1949 г. Творчеството му се характеризира със остра сатира и черен хумор. Смятан е за един от най-добрите писатели, които не печелят награди. Носи етикет на лошото момче на британската литература главно заради постоянната си критика към действителността в Обединеното кралство. На български са преведени книгите му „Другите”, „Дом за свиждане” и „Пари”.

Свързани заглавия
В писателската кухня: Иън Макюън и Мартин Еймис в съвместно интервю

Мартин Еймис напуска САЩ заради расизма

Мартин Еймис: Трябва да си на сцената дълго, за да се наречеш писател

Мартин Еймис смята фамилията си за бреме

Мартин Еймис иронизира модерното общество в новата си книга

Мартин Еймис: Писането е еротична и весела работа

„Лошите момчета“ в литературата

Дали талантът може да се наследи?

Книги от Мартин Еймис тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …